Voor de familie
Cfoto Kavelaars kersen

10 x Kersen rechtstreeks van de teler

De zomer is niet compleet zonder verse kersen! Op deze 10 adressen, verspreid over Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland, kun je terecht voor één (of twee? of drie?) bakjes van deze heerlijke zoete toppers.

De Kersenhof in Raamsdonk

Bij de Kersenhof in Raamsdonk kun je in de zomermaanden voor alles van A tot Kers terecht. Naast de verkoop van kersen en andere ambachtelijke kersproducten in de boerderijwinkel, hebben zij ook een boomgaardterras. Hier ben je aan het juiste adres voor een koffie/thee met kersengebak of juist een glas kersensap met een boerentosti. Voor ieder wat wils!

Locatie: Zijlweg 2, Raamsdonk
Home – De Kersenhof


Zorgboerderij de Kersenkooi

Bij Zorgboerderij de Kersenkooi vindt je kersen van Zeeuwse bodem, vers geplukt door de deelnemers van de dagbesteding. Daarnaast verkopen zij nog andere diverse streekproducten vanuit de zorgboerderij.

Locatie: Katse Groeneweg 1A, Kats
Zorgboerderij De Kersenkooi – Kats


Fruitbedrijf Kers en Zo

Met wel 15 verschillende soorten kersen, ben je bij Fruitbedrijf Kers en Zo aan het goede adres voor dit heerlijke stukje fruit. Ook is het op aanvraag mogelijk om een rondleiding te krijgen over het bedrijf en zo een kijkje te nemen in de kas.

Locatie: Hapseweg 19, Sint Hubert
Fruitbedrijf kers en zo | Sint Hubert | Facebook


Kersenbedrijf Strik-Basten

In het land van Maas en Waal teelt Kersenbedrijf Strik-Basten heerlijke kersen. Goed om te weten; naast de kersenkraam is er ook een verkoopautomaat met kersen beschikbaar, deze is 24/7 geopend. Het boeken van een excursie is mogelijk op aanvraag.

Locatie: Dijkgraaf de Leeuwweg 22, Alphen (Gelderland)
Welkom! – De website van kersenbedrijfstrikbasten!


Hof van Huijbers

Bij Hof van Huijbers wordt een typische kers van de regio verkocht, de Mierlose Zwarte. Naast verkoop van kersen en verschillende streekproducten in de boerderijwinkel, is het ook mogelijk om te lunchen in de gasterij. Leuk om te weten; ook hier worden de versgeplukte kersen verwerkt in een aantal gerechten, direct van de boer zo op je bord!

Locatie: Bekelaar 20, Mierlo
Hof van Huijbers – Gasterij – Winkel – Asperges – Kersen – Mierlo


Boerderijwinkel de Branderij

Bij Boerderijwinkel de Branderij ben je aan het juiste adres voor Brabantse kersen uit eigen boomgaard. Daarnaast worden er ook appels, bramen, frambozen, rode bessen, blauwe bessen en peren  van eigen teelt verkocht in de boerderijwinkel. Op zoek naar een origineel cadeautje? Dan is een verse fruitmand laten maken is ook een leuke mogelijkheid.

Locatie: Veldweg 2, Rijswijk
Boerderij winkel de Branderij, Rijswijk (nbr)


Fruitbedrijf en Landwinkel Elenbaas

Fruitbedrijf Elenbaas is, in samenwerking met verschillende boeren uit de buurt, verkoper van de enige echte Zeeuwse zonnekers. Deze wordt vers geteeld op Zeeuwse klei. Deze soort wordt niet alleen in de landwinkel verkocht, maar is ook te vinden bij diverse boerderijautomaten langs diverse Zeeuwse wegen (locaties hiervan te vinden op de website). Handig om te weten; er is ook een webwinkel!

Locatie: Langeweg 34, Arnemuiden
Homepagina Elenbaas | Landwinkel Elenbaas
Zeeuwse Zonnekers van de familie Eelenbaas


Hof van Kessel

Met 9 verschillende soorten kersen is er vanaf eind juni tot half augustus genoeg keuze uit heerlijke verse kersen bij Hof van Kessel. Van de minder goede kersen worden jam, saus en likeur gemaakt. Sinds dit jaar zijn ze overgegaan van een kraampje naar een nieuwe winkel, waar ook 1 á 2 keer per jaar een kersen high tea wordt georganiseerd.

Locatie: Lange Nieuwstraat 5, Kloosterzande
Home | Kloosterzande | Hof van Kessel (hofvankesselzeeland.nl)


Kersenboerderij De Zuylenhoeve

Bij Kersenboerderij De Zuylenhoeve kun je naast voor een doosje verse kersen ook terecht voor een kopje koffie of thee met een verse kersenkoek, heerlijk in het zonnetje op het terras. In het winkeltje worden ook andere producten zoals kersenjam en kersensap verkocht.

Locatie: Kreekweg 1, Heijningen
Zuylenhoeve – Zoete kersen uit eigen boomgaard


Fruitteeltbedrijf Zeeuws Goud

Familiebedrijf Zeeuws Goud heeft een zelfbedieningswinkeltje met kersen, andere soorten rood fruit, fruitsap, huisgemaakte jam, verse uitloopeieren en honing uit eigen boomgaard. Leuk om te weten; tegenover het fruitteeltbedrijf kun je een hapje eten bij hun eigen restaurant op de mini-camping.

Locatie: Weelweg 10D, Waarde
ZeeuwsGoud (zeeuws-goud.nl)


PS. Heb jij dit lekkere recept met kersen al gezien? Zeker een reden om met je verse kersen de keuken in te duiken voor een heerlijk toetje: Zoet in de zomer: Clafoutis met kersen – Dichterbij de Boerderij

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor op tafel
Geroosterde aubergines

De 5 seizoensgroenten van juli

Lees verder
Voor de familie
Cfoto Kavelaars kersen

10 x Kersen rechtstreeks van de teler

Lees verder
Voor de familie
Zoet in de zomer: Clafoutis met kersen

Zoet in de zomer: Clafoutis met kersen

Lees verder