Ontmoet de boer(in)

12 oktober: nieuwe editie van Bakkie bij de Boer in gemeente Altena

Na een succesvolle eerste editie van vorig jaar, organiseert Puur uit Altena ook dit jaar weer Bakkie bij de Boer. Burgers uit Altena (en daarbuiten) zijn van harte welkom om meer te weten te komen van de agrarische sector in onze gemeente, onder het genot van een bakkie. Dit jaar vindt Bakkie bij de Boer plaats op zaterdag 12 oktober. Van 14.00 uur tot 16.00 uur bent u welkom om een bakkie te doen, de boeren en boerinnen van alles te vragen over hun bedrijf en mogelijk het bedrijf te bekijken. Dit jaar zijn er drie deelnemende bedrijven, verdeeld over gemeente Altena, waar u terecht kunt.

Allereerst Melkgeitenbedrijf ‘t Boerenhof van familie Van ’t Sant in Andel. Boer Johan heeft daar een bedrijf met 600 melkgeiten. Ook verwerkt hij de melk van de geiten in geitenijs, bekend van Lekker Gemekker (Adres: Middenweg 24, 4281 KH Andel.) Ook Landbouwbedrijf Den Assem opent haar deuren. In Drongelen runt familie Van der Schans een gemengd bedrijf met akkerbouw en melkkoeien. Naast gras en maïs, dat bestemd is voor het melk- en jongvee, teelt het bedrijf ook gewassen als aardappelen, uien, suikerbieten, tarwe, conserven, cichorei en rodekool. De koeien worden met een melkrobot gemolken. Ook hier kunt u onder het genot van een bakkie naar komen kijken (Adres: Eindsestraat 12, 4267 GX Drongelen). Bovendien stelt Pensionstal en akkerbouwbedrijf De Graaf zich open voor publiek. In Nieuwendijk runt moeder Riet de Graaf een pensionstal en zoon Arjan de Graaf het akkerbouwbedrijf met in totaal 55 HA, waarop hij zeven verschillende gewassen teelt, namelijk graszaad, graan, blauwmaanzaad, vlas, uien, bieten en aardappelen (Adres: Rijksweg 1, 4255 GE Nieuwendijk).

Het belooft weer een gezellige en interessante middag te worden. Op de facebookpaginavan Puur uit Altena stellen de boeren en boerinnen zich binnenkort voor. Volg dus snel onze facebookpagina om als eerste op de hoogte te zijn van alles rondom Bakkie bij de Boer en andere activiteiten van Puur uit Altena. Puur uit Altena is een samenwerking tussen ZLTO Altena Biesbosch, ANV Altena Biesbosch en de Streekproducenten en heeft als doel boeren en burgers uit gemeente Altena dichter bij elkaar te brengen.

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor op tafel
venkel seizoensgroente groente vers

Top 5 seizoensgroenten van juni

Lees verder
Voor de familie

Boeren en tuinders pakken uit in de zomer 2024

Lees verder
Voor de familie
Zorgboeren Open Dag 1 juni 2024

Kom langs op de Open Dag van Zorgboerderijen!

Lees verder