Voor de familie

17 september 2017: Bij de boer over de vloer

Wat krijgen kalveren als voeding? Hoe werken de verschillende landbouw-machines van een boer? Hoe wordt een eikel een eik? Of wil je meer weten over het reilen en zeilen op een melkveebedrijf? Neem dan deel aan de Tour de Boer in Boxtel & Liempde!

Op 17 september 2017 van 10.00 uur tot 16.00 uur kun je in de omgeving Boxtel/Liempde bij een viertal agrarische bedrijven een kijkje in de keuken nemen! Er is genoeg te doen voor jong en oud. Zien we je dan?

Vader Bert, moeder Hanny en zoon Harm Eijkemans ‘’Wij zijn de vaste gezichten achter bhe. Wij verhuren diverse agrarische machines en werktuigen. Daarnaast doen wij ook inkoop/verkoop van machines en onderdelen. In onze nieuwe showroom vind je alles op het gebied van tuin- en parkmachines en gereedschap voor stratenmakers. Altijd al willen weten hoe agrarische machines werken? Neem een kijkje op ons bedrijf!”

Rianne en René van der Linden “Stroop de mouwen maar op en trek de laarzen maar aan, op ons melkveebedrijf zijn we altijd actief in de weer met ons melkvee. In de stal vind je melkkoeien die dagelijks gemolken moeten worden. Op 17 september willen we jullie graag laten zien hoe het er dag in, dag uit aan toe gaat bij een melkveelbedrijf!”

Ben en Cindy van der Meijden “Nieuwsgierig hoe een boom wordt gekweekt? Wij kweken duurzaam, herkenbare park- en straatbomen samen met onze vakkundige medewerkers. Juist! Dat zijn de bomen bij jou om de hoek of in de tuin van de buren. En groen doet goed! Stap in de huifkar voor een rondrit over de kwekerij, kijk naar de mechanisatie en organisatie van ons bedrijf en maak kennis met de mogelijkheden voor een leuke baan binnen de groene sector.”

Vader Hans & zoon Stan Verhoeven “Gezonde voeding en beweging maakt jonge kalveren opvallend vitaal. Op 17 september willen we de diversiteit van ons werk laten zien en de werkgelegenheid in de agrarische sector. Wij doen er alles aan om de beeldvorming over veehouderijen te verbeteren.”

 

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor op tafel
venkel seizoensgroente groente vers

Top 5 seizoensgroenten van juni

Lees verder
Voor de familie

Boeren en tuinders pakken uit in de zomer 2024

Lees verder
Voor de familie
Zorgboeren Open Dag 1 juni 2024

Kom langs op de Open Dag van Zorgboerderijen!

Lees verder