Voor de familie

21 t/m 30 juni: Theaterstuk Maalkop in Best

Maalkop vertelt het verhaal van een jonge boer, gespeeld door Fabian Jansen, die noodgedwongen afstand moet doen van zijn bedrijf. De boer voelt zich vergroeid met de streek, de grond en zijn dieren. Hij kan niet meer terug, alleen nog terugkijken. Alleen een koe houdt hem ogenschijnlijk nog overeind, of houdt zij hem juist gevangen?

Maalkop is een theaterdialoog tussen een man en zijn koe. Een verrassende combinatie waarin Jansen improviseert met zijn tegenspeelster: koe Martje 160. Een intiem portret over de onontkoombare ondergang van een jonge boer en zijn liefde voor zijn land en zijn bedrijf.

Crew

Acteur Fabian Jansen is bekend van de musical Hij Gelooft In Mij over André Hazes en speelde in films als MannenhartenNena en Dorst. Regisseur en schrijver Jos van Kan werkte in zijn lange carrière aan minstens 85 toneel-, muziektheater- en operavoorstellingen over de hele wereld.

Samenwerking

Maalkop wordt ontwikkeld in samenspraak met de organisaties ZLTO (Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie) en ZOB (Zorg om Boer en Tuinder). Bij de voorstelling werkt PeerGrouP samen met deze organisaties aan een verdiepingsprogramma. Met gebundelde krachten wordt er meer aandacht gevraagd voor onzichtbare problemen in de agrarische sector.

Meerdere voorstellingen

Na veertig uitverkochte voorstellingen in het Noorden is Maalkop dit jaar door het hele land te zien. Maalkop speelt op locatie in een niet-operationeel melkveebedrijf.

  • Adres: Mosselaarsweg 10, 5684 NZ in Best.
  • De voorstelling is overdekt, je zit op een tribune.
  • Zorg dat je bij koud weer warm bent aangekleed.

Tickets & speeldata vind je hier.

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor op tafel
venkel seizoensgroente groente vers

Top 5 seizoensgroenten van juni

Lees verder
Voor de familie

Boeren en tuinders pakken uit in de zomer 2024

Lees verder
Voor de familie
Zorgboeren Open Dag 1 juni 2024

Kom langs op de Open Dag van Zorgboerderijen!

Lees verder