Voor de familie

6x Foodblogs op de boerderij

Brabanders staan bekend als echte Bourgondiërs en échte lekkerbekken. Bij de boer ben je aan het juiste adres voor smaakvolle producten en sfeervolle locaties waar ambacht en kwaliteit centraal staan. Met deze foodblog haal jij je Bourgondische hart helemaal op. Van boerderijwinkel, tot B&B of restaurant: waar kies jij voor?

De Longhorn Ranch | Someren

Op de grens van Limburg en Brabant vind je een bijzondere locatie met unieke Texas Longhorn runderen. Op de ranch haal jij je culinaire hart op! Er worden allerlei verschillende activiteiten georganiseerd waar het kampvuur als een rode draad in de workshops terugkomt. Kies jij voor een workshop Vuur, vlees & bier, Tapas van het kampvuur of een High wine van het kampvuur?


B&B In de Wei | Erp

Voor deze heerlijke foodervaring slaap je eerst een nachtje bij B&B In de Wei op de rundveeboerderij van Cees en Lies. Hier geniet je van de natuur en omgeving, en leer je ondertussen waar het vlees op je bord vandaan komt. In de ochtend word je verwend met een heerlijk ontbijt met huisgemaakte rundvleessalade. Tip: boek bij je overnachting de BBQ voor op het terras. Zo bak je het lekkerste Black Angus rundvlees van eigen dieren.


De Annahoeve | De Moer

Aan de rand van natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen is boerderij en boerderijwinkel De Annahoeve te vinden. Op de boerderij zijn 100 melkkoeien en ongeveer 50 kalfjes te vinden. In de winkel verkopen ze eigen rundvlees, varkens- en kippenvlees, eieren van de kippen die op het terrein rondscharrelen, zuivel en diverse streekproducten. Achter elk product zit een verhaal. Alle producten komen uit het gebied rondom de Loonse en Drunense Duinen: vers en meestal biologisch.


Wijn- en aspergeboerderij De Santspuy | Etten-Leur

Genieten van het mooie leven staat bij De Santspuy centraal: verse kwaliteit, gezond en vooral lekker eten. In april, mei en juni is het een waar aspergeparadijs. In de boerderijwinkel is alles te vinden om de aspergebeleving compleet te maken. Neem een kijkje nemen op de velden of steek zelf asperges! Het hele jaar door zijn ze bezig met het telen van wijn. Met een rondleiding of wijnproeverij maak je de beleving compleet.


IJsboerderij de Gerda Hoeve | Schijf

Niets is zo lekker als ambachtelijk ijs van verse melk en room. Bij de IJsboerderij in de Gerda Hoeve boeren Eugene en Angelique. De boerderij is een rijksmonument omringd door de weides waar de koeien en kleine huisdieren – kippen, konijnen, eenden, ganzen en twee ezels – rondlopen. Rondom kijk je uit over velden vol met bloemen en diverse groenten.

Op het terras of salon geniet je van het heerlijke ijs en het prachtige uitzicht. Elk jaar zijn er verrassende nieuwe smaken. Kies jij voor een bakje of een hoorntje? Je maakt het feest compleet met slagroom, saus en fruit.


De Menmoerhoeve | Etten-Leur

Bij de Menmoerhoeve is het Bourgondisch genieten van verse producten van eigen land of uit de directe omgeving. Op de boerderij zie je Franse vleeskoeien, schapen, varkens en nog veel meer dieren. Op deze recreatieboerderij – met restaurant en camping – is van alles te beleven. In het restaurant eet je het heerlijkste vlees van eigen runderen, met daarnaast altijd seizoensgebonden gerechten.

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor op tafel
venkel seizoensgroente groente vers

Top 5 seizoensgroenten van juni

Lees verder
Voor de familie

Boeren en tuinders pakken uit in de zomer 2024

Lees verder
Voor de familie
Zorgboeren Open Dag 1 juni 2024

Kom langs op de Open Dag van Zorgboerderijen!

Lees verder