Voor de familie
Campina Open Boerderijdagen

8 x Campina Open Boerderijdag bij jou in de buurt

Er staat weer een lang weekend voor de deur, het Pinksterweekend! Ben je nog op zoek naar een leuke activiteit voor 2e Pinksterdag? Ga dan eens naar de Campina Open Boerderijdagen! Zoeken waar je naartoe kan hoeft niet, want wij geven 8 adressen waar jij maandag 20 mei naartoe kan om een kijkje te komen nemen op de boerderij. 

Nillesen (Groesbeek)

Wij zijn Marga 62, Martien 63, William 35, Carlijn 35, Sam 5, Max 4 en Moos 2. We hebben een melk- en akkerbouwbedrijf. Ons bedrijf ligt ingeklemd tussen de bebouwde kom en natuurreservaat de Bruuk. We hebben 180 melkkoeien en 90 stuks jongvee en we leveren On the way to Planet Proof melk. We proberen zoveel mogelijk natuurinclusief te werken. Zo zaaien we ons grasland in met gras/klaver of kruidenrijk grasland om zo min mogelijk kunstmest te gebruiken. Ook hebben we bloemrijke akkerranden, landschapselementen en poelen. We zoeken graag de dialoog met onze omgeving en doen daarom mee met Boert Bewust.

Op ons erf hebben we daarnaast een recreatietak met onder andere boerengolf. Verder bieden we dagbesteding voor mensen met een beperking en we hebben agrarische kinderopvang.

Locatie: Lage Horst 6, Groesbeek


Van Acht (Sint Oedenrode)

Wij zijn John (56), Rian (55), Joyce (29), Esther (27), en Luc (25) van Acht en hebben een melkveebedrijf in Sint Oedenrode. Op onze boerderij lopen 90 melkkoeien en 60 jonger kalveren die uitgroeien tot melkkoeien. Alle dieren die op onze boerderij rondlopen zijn hier geboren. Onze melkkoeien worden gemolken door 2 GEA melkrobots. In de zomer kunnen ze heerlijk buiten grazen in de wei.

Ook zijn we aangesloten bij klasseboeren. Wij vinden het erg leuk om kinderen kennis te laten maken met de boerderij. Zodat ze op een educatieve manier zien, ruiken, voelen en beleven waar ons voedsel vandaan komt.

Locatie: Sloef 4, Sint-Oedenrode


Houbraken (Bergeijk)

Wij zijn Adrian, Jennifer en kinderen Maud, Tom en Niek. Op ons bedrijf gaat een efficiënte productie hand in hand met duurzaamheid. Zo zijn onze graslanden verrijkt met verschillende soorten klaver en kruiden. Ook zijn er bloemrijke bijenranden te vinden. Voer wordt zo lokaal mogelijk ingekocht. Een goed dierenwelzijn vinden wij belangrijk. De daken van de stallen zijn voorzien van zonnepanelen. Deze leveren ongeveer 3 x zoveel energie als op het bedrijf gebruikt wordt. De energie die over is wordt via het net geleverd aan FrieslandCampina

Locatie: Bredasedijk 35, Bergeijk


Van Alphen (Boxtel)

Wij zijn Willem-Jan en Heike van Alphen-Hems, beide 43 jaren jong. Samen met onze kinderen Anne (13 jaar) en Bram (11jaar) wonen en werken wij op de rand van de gemeente Boxtel. Ons bedrijf omvat een melkveebedrijf met 135 koeien en een zorgtak. In 2020 hebben we ons bedrijf geoptimaliseerd met een nieuwe melkveestal en duurzame energie, waaronder zonnepanelen en een warmteterugwinningssysteem. Als Zorgboerderij biedt het Kleine Bos ruimte en zorg aan ouderen uit Boxtel en omgeving. In 2023 zijn we gestart met onderzoek en ontwikkeling naar natuurinclusieve praktijken, in samenwerking met waterschappen en natuurorganisaties.

Locatie: Luissel 18, Boxtel


Van Zeelst (Hedel)

Wij zijn Bert (57), Ine (57), Thomas (32), Simon (30) Joris (28) en Nadine (9). Het Melkveebedrijf VOF Van Zeelst is gevestigd in Hedel wordt opgevolgd door zoon Joris. We runnen een zeer divers bedrijf met melkvee. Daarnaast levert het bedrijf kaas via Mijn Kaaskoe, waarbij de melk van ons bedrijf wordt omgezet in kaas en verkocht wordt via abonnementen aan consumenten. In totaal hebben we 500 klanten voor onze kaas. Verder hebben we een recreatie tak en horeca tak waar we per jaar 30.000 bezoekers ontvangen.

Locatie: Achterdijk 57, Hedel


Van Puijenbroek (Moergestel)

Wij zijn Ron (37) en Renske (36) en drie dochters Fien (7), Jet (5) en Pom (3). Melkveehouderij van Puijenbroek is een natuurinclusief melkveebedrijf gelegen in het buitengebied van Moergestel en Biest-Houtakker. Het voer voor onze koeien proberen we zoveel mogelijk zelf te telen. Onze koeien geven melk die geleverd wordt aan FrieslandCampina.

Daarnaast hebben we onze kalfjes die we grootbrengen tot koe. We laten onze koeien weiden en ze verblijven in een moderne stal met veel comfort, licht en ruimte. Ze worden 3x daags gemolken in onze melkstal. Het jongvee staat in een strostal en het oudste jongvee graast in de zomer in een nabijgelegen natuurgebied.

Locatie: Donkhorst 8, Moergestel


Van Tilborg (Baarle-Nassau)

Wij zijn Henk van Tilborg (52), Els (49), Timo (20) Stefan (16) en Sofie (13).Aan de Heikant in Baarle-Nassau staat onze boerderij, een erf dat al vier generaties lang onze thuis en ons werk is. Op ons erf wonen en werken we met zestig melkkoeien en ongeveer twintig stuks jongvee. Het mooiste aan het werk als welkveehouder vinden wij het werken met de dieren op het ritme van de seizoenen. Het zaaien en oogsten, iedere dag en ieder seizoen brengt weer andere uitdagingen.

Een deel van onze melk verwerken we zelf tot kaas in onze eigen ambachtelijke kaasmakerij. In onze boerderijwinkel bieden we niet alleen onze kaas aan, maar ook vlees van eigen boerderij. Daarnaast hebben we op ons terrein een kleinschalige kinderopvang, waar kinderen kunnen spelen en leren in de natuurlijke omgeving van de boerderij.

Locatie: Heikant 7, Baarle-Nassau


Familie Oerlemans (Halsteren)

Wij zijn Peter, (54 jaar) Darcy (25), Lyzanne (22), Kate-Lynn (22), en Manon (33). Samen runnen we onze boerderij met 85 melkkoeien met bijbehorend jongvee en 25 vleeskoeien. Op onze boerderij hebben we een boerderijwinkel met een terras waar we ons eigen rund- en kalfsvlees verkopen, evenals huisgemaakt schepijs tijdens het seizoen. Daarnaast organiseren we kinderfeestjes en bieden we dagbesteding aan volwassenen.

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor op tafel
venkel seizoensgroente groente vers

Top 5 seizoensgroenten van juni

Lees verder
Voor de familie

Boeren en tuinders pakken uit in de zomer 2024

Lees verder
Voor de familie
Zorgboeren Open Dag 1 juni 2024

Kom langs op de Open Dag van Zorgboerderijen!

Lees verder