Voor de familie

8 x de leukste boerderijterassen van Nederland

Ben jij al weleens koffie gaan drinken bij de boer op het terras? Dat is nog eens een leuk alternatief op het bomvolle terrasje in de stad! Bovendien zijn ze er in alle soorten en maten: een groot terras met prachtig uitzicht op de polder of pal achter de duinen. Boeren in heel Nederland zorgen dat je niets te kort komt met lekkers direct van het land of uit de boerenkeuken. Dus heb je tijdens het fietstochtje over het platteland behoefte aan een ijsje of kop koffie? Dit zijn de 8 leukste.

Boerderijterras Jacobushof in Boxtel
De eigenaresse van Jacobushof heeft een oude rundveestal omgetoverd tot een sfeervol café met een groot terras. In het café kijkt u uit op de koeienstal, en op de opkamer waar woonsfeerartikelen worden aangeboden. Vanaf het terras hebt u een prachtig uitzicht op een groen natuurgebied.

Jacobushof
Francies Baaijens
Middendreef 2
5281 ST Boxtel


Fietsterras Krakenburg in Nuenen
Fietsers en andere bezoekers kunnen terecht op het mooie buitenterras van zorgboerderij de Krakenburg. Deelnemers van dezorgboerderij helpen mee op het terras. Kinderen kunnen zich vermaken op de kleine speelweide en met de dieren op de boerderij. Kom je met jouw paard? Er is een speciale paardenparkeerplaats!

Zorgboederij de Krakenburg
Olen 50
5674 PJ Nuenen


Boerderijterras Het Venster in Vinkel
Zin in Brabantse gezelligheid? Lambère en Mirella van de Ven heten je van harte welkom om te komen genieten van het prachtige uitzicht en de landelijke sfeer onder het genot van een lekker bakkie met wat lekkers uit eigen keuken. Een lunch of lekker ijsje eten behoren ook tot de mogelijkheden, waarbij kinderen zich kunnen vermaken in een speelhoekje binnen of zich uitleven in de speel- of dierenweide buiten. Neem een kijkje op de uitgebreide website!

Boerderijterras Het Venster
Vinkelsestraat 84
5383 KM Vinkel


Boerderijterras de Schelft in Middelbeers
In Middelbeers net buiten de bebouwde kom ligt Boerderijterras “De Schelft “waar je heerlijk tot rust komt in een mooie omgeving op het terras of binnen in de authentiek gerestaureerde koeienstal. In de zomermaanden is het extra genieten op het landelijke terras met uitzicht over de landerijen.

De Schelft
Kattenbergseweg 1
5091 TE Middelbeers

Boerderijterras bij Toontje Schoen in Chaam
De monumentale boerderij van Toontje Schoen is gelegen in de pittoreske Ginderdoorstraat aan de rand van het dorp Chaam, nabij de Strijbeekse heide. In 2012 is de boerderij volledig gerenoveerd. Het voormalige stalgedeelte is omgebouwd tot café en bierbrouwerij. Bij Toontje Schoen kunt u terecht voor koffie met Toontjes koek, boerderij-ijs van de Gerdahoeve uit Schijf en de overheerlijke bieren van de Pimpelmeesch.

Boerderijterras Bij Toontje Schoen
Ginderdoorstraat 4
4861 CC Chaam


Kaasboerderij en Theetuin Mariekerke in Meliskerke
Ben je lekker aan het fietsen over het mooie eiland Walcheren en wil je even uitrusten onder het genot van een kopje koffie of thee? Kom dan genieten op het terras van kaasboerderij Mariekerke met uitzicht over het Zeeuwse landschap. Hier spelen jouw kinderen lekker op de hooizolder en het erf, terwijl jij geniet van de heerlijke huisgemaakte Zeeuwse Knop Cake.

Fam. de Korte
Mariekerke 24
4365 NL Meliskerke


Kaasboerderij ” Ter Nisse” in Nisse
Deze kaasboerderij ligt in het hart van het Nationaal Landschap de Zak van Zuid-Beveland. Tijdens jouw wandel- of fietstocht door de prachtige omgeving kun je de boerderijwinkel bezoeken of even uitrusten op het grote boerderijterras. Daar geniet je van een vers geschept ijsje, karnemelk of fris uit de streek. In de winkel verkopen ze naast kaas, karnemelk, boter en ijs ook een breed assortiment streekproducten.

Fam. Nieuwenhuijse
Zuidweg 8 Nisse


Annie Audenaert en Arnold Mannaert in Ossenisse
Van Pasen tot en met het eerste weekend van oktober is het terras van Boerderij Ondersteboven van woensdag tot en met zondag bij mooi weer een rustige, kleinschalige pleisterplaats voor fietsers, wandelaars of andere passanten. De boerderij ligt aan het fietsknooppuntsysteem en het (wandel) ommetje door de akkers en langs de Westerschelde.

Westdijk 1
4589 RR Ossenisse (Zeeuws-Vlaanderen, Nederland)

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor op tafel
venkel seizoensgroente groente vers

Top 5 seizoensgroenten van juni

Lees verder
Voor de familie

Boeren en tuinders pakken uit in de zomer 2024

Lees verder
Voor de familie
Zorgboeren Open Dag 1 juni 2024

Kom langs op de Open Dag van Zorgboerderijen!

Lees verder