Voor de familie

7 x een origineel (kerst)cadeau van de boer

De decembermaand staat in teken van fijne en warme momenten. Heerlijk eten, een versierde kerstboom (gekocht bij de boer!) en een paar originele kerstcadeautjes maken de feestdagen helemaal af. Wil jij bij het inkopen van cadeaus positief bijdragen aan het klimaat én de lokale boer steunen? Wij hebben acht originele tips voor je op een rij gezet: ook online te bestellen!


Geef 1000m2 kruidenrijk weiland

Het is goed voor de natuur om de biodiversiteit in het gras te vergroten. Dat betekent dus niet dat je 1000m2 voor je eigen tuin of voordeur koopt. Je draagt bij aan de crowdfundingsactie waardoor er zo veel mogelijk melkveehouders de kans krijgen om met 50% korting graszaad te bestellen. Door deze zaadjes zullen er allerlei soorten grassen, klavers en kruiden gaan groeien. De insecten krijgen zo een veel fijnere leefomgeving en dat komt de vogels vervolgens ook ten goede. Een win-win-win situatie. Wil je meedoen aan de crowdfundingsactie? Bij deelname krijg je een certificaat en daardoor een echt cadeau in handen!

Meer informatie: Kijk op de website van 1001ha.nl


Adopteer een appelboom

Heb je altijd al van zelf geplukt fruit willen genieten maar heb je totaal geen groene vingers of is je balkon of stadstuin niet de ideale plek voor je fruitboom? Dan is dit het ideale cadeau! Je adopteert een appelboom voor één jaar. Bij jouw boom komt je eigen naamplaatje en zijn alle appels die je plukt van jouw boom voor jezelf. Het verzorgen en onderhouden van de boom wordt voor je gedaan. Op deze manier heb je alleen de lusten en niet de lasten. Wil je toch zelf de handen uit de mauwen steken? Een paar keer per jaar mag je zelf aan de slag.
Een geadopteerde boom cadeau geven? Kijk hier voor alle informatie


Een wijnpakket van Brabantse Bodem

Op de website van Visit Brabant lees je dat Noord-Brabant vijftien (semi-)professionele wijngaarden met een totaaloppervlakte van ruim 25 hectare telt. Wijnkenner -schrijver en -maker Esmee Langereis selecteerde voor de Visit Brabant-website – met het oog op de feestdagen – vier Brabantse wijnen die het proeven waard zijn. Om het kerstdiner af te maken of als cadeau voor onder de boom.

Benieuwd naar de wijnen? Bekijk hier de Esmee’s selectie.


Een cheesy kerstpakket  

Bij Mijn KaasKoe kan je de lekkerste en (h)eerlijkste kaas bestellen. De kazen worden gemaakt van de melkkoeien van Boerderij van Zeelst. Hun KaasKoerier bezorgt de kaas iedere maand bij jou aan de deur. Met vier smaken (jong belegen kaas, belegen kaas, extra belegen kaas & oude kaas) is er kaas voor ieder wat wils. Ze hebben nu ook tijdelijke heerlijke kerstpakketen in de online shop!
Naar de kaasshop


Het groente- en fruitspel van Het Voedingscentrum

Het Groente- en fruitspel heeft als doel om kinderen kennis te laten maken met verschillende soorten groente en fruit. Bekende soorten maar ook minder bekende soorten. Spelenderwijs leren de kinderen meer over groente en fruit én vergroten ze hun taalkennis.
Bestel het kaartspel voor onder de boom


Adopteer een varken!

Wil jij eigenaar worden van je eigen varken? Dat kan! Bij Porcus Campus krijg je de kans om een varken te adopteren. Dit is een kenniscentrum gericht op waar ons voedsel vandaan komt. Het is de plek waar beleving, ontspanning, cultuur en kennis bij elkaar komen. Er is keuze uit 16 verschillende varkensrassen!
Geef een eigen varken cadeau


Verse friet van de boer: iedere maand een feestje

Hoeve Rapenburg is een van oorsprong agrarisch familiebedrijf gevestigd in Meliskerke. Ze hebben zich gespecialiseerd in aardappelteelt en -verwerking. Van de aardappelen maken ze verse friet en andere aardappelproducten. Deze frietjes zijn verser dan vers!
Geef een patatje cadeau 😉

Woon je niet in de buurt van bovenstaande initiatieven? Of wil je graag andere producten van de boer kopen? Op deze kaart vind je alle boerderijwinkels bij jou in de buurt: deze winkels zijn vaak gewoon open om inkopen te doen! 

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor op tafel
venkel seizoensgroente groente vers

Top 5 seizoensgroenten van juni

Lees verder
Voor de familie

Boeren en tuinders pakken uit in de zomer 2024

Lees verder
Voor de familie
Zorgboeren Open Dag 1 juni 2024

Kom langs op de Open Dag van Zorgboerderijen!

Lees verder