Ontmoet de boer(in)

Advies van boer Geert (Winery & Herbs): ‘Ga op vakantie in eigen land’

Nederland bereidt zich langzaam voor op de zomer! Hoewel het coronavirus het land nog in zijn greep heeft, mogen we gelukkig weer meer. De terrassen gaan open, we trekken weer meer naar buiten én de vele campings in Nederland openen hun deuren. Ga kamperen bij de boer: Dichterbij de Boerderij bezocht Kampeer- en wijnboerderij Winery & Herbs in Schijndel.

Corona-proof
Met de zomervakantie voor de deur worden er plannen gemaakt voor de grote vakantie. Omdat nog niet alle grenzen open zijn, wordt een vakantie naar het buitenland gecanceld, uitgesteld of verzet naar volgend jaar. Veel mensen kiezen er dan ook voor om in eigen land op vakantie te gaan. De boerderijcamping van Boer Geert is corona-proof: ‘Ik heb een extra toilet-unit neergezet, zodat een aantal gasten privé-sanitair kunnen gebruiken. Vanzelfsprekend is het sanitair weer voor iedereen toegankelijk als de maatregelen rondom de corona-uitbraak weer versoepelen. Daarnaast is iedereen welkom die eigen sanitair heeft. Ik zou in Nederland iedereen willen zeggen om van een nood een deugd te maken: ga deze zomer lekker in eigen land op vakantie’, aldus boer Geert.

Aa-land op z’n best
De omgeving rondom het riviertje de Aa is een enorme trekpleister. Boer Geert: ‘Sommige vakantiegangers op mijn camping fietsen soms wel 60km per dag: door de hoger gelegen gebieden van de Maashorst, het Groene Woud en naar Den Bosch. Maar ook op mijn eigen terrein kun je genoeg beleven. Als mensen er zin in hebben, betrek ik ze bij het plukken van bessen, frambozen en druiven. In onze kruidentuin leer je van alles over de natuur en het is ook mogelijk om een rustgevende wandeling door ons druivenlabyrint te maken.’ Op www.aa-land.nl
en www.hetgroenewoud.com vind je alle informatie over de streek.

Altijd in de weer
Boer Geert is niet uit het veld geslagen door de corona-uitbraak. “Ik blijf positief: ik ben vaak in de weer op ons terrein en ’s avonds investeer ik in promotie voor onze camping. De facebookpagina van Winery & Herbs, onze webpagina en de diverse clubs en verenigingen waar ik bij betrokken ben, zorgen voor naamsbekendheid. We zijn een VVV-agentschap en een ANWB-fietsknooppunt. Het is belangrijk om je gezicht te laten zien en met andere lokale initiatieven samen te werken. De nieuwe toiletunit – een duurzaam innovatieproject – zorgt ervoor dat we ook met extra maatregelen onze gasten kunnen verwelkomen. Op onze kampeer- en wijnboerderij kun je dus met tent, caravan of camper heerlijk genieten van de rust, de wijngaard en de mooie omgeving van Schijndel.’

Reserveren bij Boer Geert?
In verband met Corona heeft Winery & Herbs aangepaste regelementen. Campinggasten dienen eigen sanitaire voorzieningen in caravan of camper te hebben. Het chemisch toilet legen is wel mogelijk en er is warm en koud water bij de afwasplaatsen waar telkens één persoon tegelijk terecht kan. Een campingverblijf moet vooraf gereserveerd worden. Reserveer hier of lees meer informatie over de omgeving.

Druivenoogst, gefilmd door Nieuwe Oogst

verras me met nog meer

Inspiratie

Ontmoet de boer(in)

Maak kennis met geitenboer Christ Schippers (eigenaar van ’t Geitenboerke in Oerle)

Lees verder
Voor op tafel

Koop eieren bij de boer: 10x kakelverse eieren in de buurt

Lees verder
Boer en maatschappij

Voedselzekerheid: gezond en genoeg voedsel van dichtbij

Lees verder