Voor op tafel

Aspergesalade met een twist

Een feestelijk gedekte tafel met allerlei lekkernijen draagt bij aan het feestgevoel! Met het pas geopende aspergeseizoen hebben wij een heerlijk recept voor jullie: aspergesalade met een twist. Kies zelf welke twist je eraan geeft. Serveer de salade bij de borrel, lunch of als voorgerecht.

Ingrediënten

  • Witte asperges 400 gram
  • 4 eieren
  • Griekse yoghurt 3 el
  • Mayonaise 3 el
  • Dijon mosterd ½ tl
  • Peper & zout

Twist 1

  • Ongezouten pecannoten (in stukken gehakt) 1 el
  • Avocado ½ in kleine blokjes
  • Parmezaan vlokken 1el
  • Bieslook (een paar takjes fijngehakt)

Twist 2

  • Rivierkreeftjes 1 el
  • Hollandse garnaaltjes 1 el
  • Dille (een paar takjes fijngehakt)

Twist 3

  • Gekookte ham (in reepjes) 2 el
  • Peterselie (een paar takjes fijngehakt)
  • Tuinkers

Recept

  1. Snijd de onderkanten van de asperges en schil ze rondom met een asperge- of dunschiller. Snijd de asperges in kleine blokjes, zo krijg je een lekkere bite in de salade. Doe de aspergeblokjes in een pan en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, zet je het vuur uit en laat je de aspergeblokjes 7 minuten nagaren met de deksel op de pan.
  2. Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken met koud water en giet de asperges af in een zeef. Laat de asperges goed uitlekken en dep eventueel wat droger met een schone theedoek of keukenpapier. Je wil de aspergesalade lekker smeuïg hebben, niet te nat. Pel de eieren en hak ze in kleine blokjes.
  3. Meng de asperges, eieren, mayonaise, Griekse yoghurt, mosterd en de peper & zout in een grote kom. Meng alles goed door elkaar! De basis voor je aspergesalade is klaar.
  4. Breng de salade op smaak met één van de drie twist varianten. Meng de ingrediënten door elkaar, maar houd een paar ingrediënten apart ter decoratie. Serveer de salade in een leuk bakje en leg de laatste ingrediënten in het midden van het bakje voor een feestelijke presentatie.

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor op tafel

Speciaal voor pakjesavond: kruidnoten-pompoen-cheesecake

Lees verder
Voor op tafel
rode kool

Top 5 groenten december

Lees verder
Boer en maatschappij

In de spotlight: de koe!

Lees verder