Wie houdt er niet van pannenkoeken? Bijna iedereen is er dol op! Als lekkere snack, bij een feestelijke verjaardagsontbijt of gewoon als avondeten. Een pannenkoek met een lekkere topping is een feestje om te eten. Dichterbij de Boerderij heeft een aantal tips om je pannenkoeken nóg lekkerder te maken!
Snel en eenvoudig een pannenkoekenbeslag maken? Er zijn online erg veel recepten te vinden. Wij hanteren dit basisrecept:
Ingrediënten
Tools
Bereidingswijze
Stap 1 – Meng de bloem en een snufje zout. Voor een extra glad mengsel zeef je de bloem en het snufje zout boven een grote kom.
Stap 2 – Voeg de eieren toe. Pas op voor eierschaal in je beslag: deze stukjes kun je er gemakkelijk uitvissen met een groter stuk eierschaal.
Stap 3 – Mix it up! Giet de melk erbij en klop het beslag met een mixer tot een glad mengsel zonder klontjes.Het pannenkoekenbeslag moet vloeibaar zijn, misschien moet je een extra scheutje melk toevoegen.
Stap 4 – Bakken maar. Neem een koekenpan met een anti-aanbaklaag en laat die goed heet worden op het vuur. Smelt een klontje boter in de pan.
Stap 5 – Als de boter gesmolten is, kun je één soeplepel beslag toevoegen. Draai de pan snel rond tot de bodem bedekt is met beslag. Bak op niet al te hoog vuur tot de bovenkant van de pannenkoek droog is en de onderkant lichtbruin. Flip de pannenkoek om met een spatel (of in de lucht) en bak de andere kant. Bak zo verder tot al het beslag op is.
De perfecte pannenkoek is helemaal niet moeilijk om te maken. Elk kinderfeestje, familiediner of doordeweekse lunch wordt véél feestelijker als je een pannenkoekje bakt. We hebben nog een paar extra tips:
Hoe eet jij jouw pannenkoek het liefst? Puur natuur of met een lekkere topping. Suiker, spek, appel en siroop zijn de echte klassiekers, maar wij kunnen de volgende topics ook aanraden:
Hartige pannenkoeken worden op net dezelfde wijze bereid als de traditionele pannenkoek, maar dan zonder zoete topping. Denk bijvoorbeeld eens aan ham, spek, paprika, kaas of andere vleeswaren.