Ontmoet de boer(in)

Kom, beleef en laat je betoveren door Hollands zachtfruit!

De oogst van het Nederlandse zachtfruit is in volle gang! Dat moment willen zachtfruittelers niet zomaar voorbij laten gaan: in het weekend van 24 en 25 juli aanstaande kan iedereen een kijkje nemen op fruitbedrijven door het hele land. En natuurlijk volop proeven en genieten van het Hollandse zomerfruit. Tijdens ‘De Fruitigste Dagen’ maak je kennis met de diverse teelten én zijn er tal van activiteiten op de bedrijven.

Blauwe bes, framboos, braam, rode bes, kers, pruim en aardbei; dat zijn de producten die in de spotlights staan tijdens De Fruitigste Dagen. Tientallen bedrijven door het hele land stellen hun deuren open. Je kunt hier alles te weten komen over de diverse producten, en zien hoe ondernemers alles in het werk stellen om een gezond, veilig en superlekker product af te leveren.
Natuurlijk bieden De Fruitigste Dagen ook volop gelegenheid om zelf te proeven en te genieten; ervaar aan den lijve hoe lekker en gezond het zachtfruit van Nederlandse bodem is! En er zijn nog veel meer activiteiten op de diverse bedrijven: op sommige locaties kunnen bezoekers bijvoorbeeld zelf fruit plukken, een ritje maken met een pluktrein, een rondleiding volgen over het bedrijf, een puzzeltocht doen, et cetera. Ook zijn er speciale activiteiten voor kinderen.

Quiz met ‘fruitastische’ prijzen
Maar er is méér: er zijn ook toffe – beter gezegd ‘fruitastische’ – prijzen te vergeven! Je maakt hier kans op door de QR-code op de speciale posters op de bedrijven te scannen en De Fruitigste Dagen-quizvragen te beantwoorden. Maak daarnaast een foto van jezelf en deze poster en post deze op je Facebook-, Instagram-, of TikTok-account met de hashtag #trotsopdefruitteler. Wie weet, ben jij straks de trots eigenaar van heuse Airpods Pro!

Deelnemende bedrijven
Weten welke bedrijven meedoen aan De Fruitigste Dagen en wat er overal te doen is? Je vindt een compleet overzicht van de deelnemers op de website. Vanzelfsprekend worden op alle locaties de geldende coronamaatregelen gerespecteerd. Daarnaast wordt alle bezoekers verzocht om zich aan de actuele coronamaatregelen te houden, zoals die gelden vanuit het RIVM.

Over De Fruitigste Dagen
De Fruitigste Dagen zijn een initiatief van De Fruitigste, dat zich onder meer richt op het onder de aandacht brengen van de meerwaarde van Nederlands fruit. Meer weten? Kijk op www.defruitigste.nl of op https://www.facebook.com/defruitigste.

 

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor op tafel
Geroosterde aubergines

De 5 seizoensgroenten van juli

Lees verder
Voor de familie
Cfoto Kavelaars kersen

10 x Kersen rechtstreeks van de teler

Lees verder
Voor de familie
Zoet in de zomer: Clafoutis met kersen

Zoet in de zomer: Clafoutis met kersen

Lees verder