Boer en maatschappij

Boer-burgerplatform Dichterbij de Boerderij is vernieuwd

Het ZLTO-initiatief Dichterbij de Boerderij heeft een nieuw (online) jasje gekregen. Sinds 2016 bezoeken duizenden burgers per maand de website voor de leukste activiteiten op het erf, informatieover het boerenbedrijf, recepten en inspirerende verhalen van agrarische ondernemers.

Waar komt ons eten vandaan?
Steeds vaker willen burgers weten waar ons eten vandaan komt of hoe de Nederlandse agrarische sector werkt. Want veel mensen houden van het platteland, maar wonen in het dorp of de stad. Het online platform Dichterbij de Boerderij laat je kennismaken met de sector op laagdrempelige wijze. Het platform brengt je écht dichterbij de boerderij. Die boodschap staat centraal. Op het platform krijgen ZLTO-leden letterlijk en figuurlijk het hoofdpodium. We laten iedereen zien en beleven dat de agrarische sector niet alleen leuk is, maar ook oplossingen biedt voor vraagstukken op het gebied van bijvoorbeeld zorg, milieu en energie.


Nieuw jasje
Om deze koers voort te zetten, is het van belang dat er een actueel platform staat waar burgers terecht kunnen voor informatie over de boerensector, maar ook voor fietsroutes, video’s, een agenda boordevol boerenuitjes en een plattegrond met boerderijwinkels. Dichterbij de Boerderij is trots op het grote aantal website-bezoekers per maand en de groeiende schare fans via social media en de maandelijkse nieuwsbrief. Reden te meer om de website te optimaliseren en een make-over te geven.

De initiatiefnemers achter het platform
Dit platform is er voor en door leden van ZLTO. De boeren en tuinders vergroten de aantrekkingskracht van het platteland door hun bedrijven steeds toegankelijker te maken voor toerist, recreant of buurtbewoner. ZLTO faciliteert en begeleidt leden in Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Gelderland. Onze afdelingen in deze provincies vormen samen een stevig lokaal netwerk.


Doe mee en win een activiteit op de boerderij
Graag vieren we samen met onze volgers de lancering van onze nieuwe website. Door onze nieuwsbrief te volgen en een comment te plaatsten onder een van onze acties deze week op socials, maak jij kans op een dagje uit. Zo maak je bijvoorbeeld kans op een weekend kamperen in Zeeland met jouw gezin, een dagje boerengolf met vrienden of een avond naar een leuke theatervoorstelling op het boerenerf met jouw gezin of vrienden. Kijk snel op @dichterbijdeboerderij via Facebook en Instagram.

Bekijk de vernieuwde website: www.dichterbijdeboerderij.nl

 

 

 

 

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor op tafel
venkel seizoensgroente groente vers

Top 5 seizoensgroenten van juni

Lees verder
Voor de familie

Boeren en tuinders pakken uit in de zomer 2024

Lees verder
Voor de familie
Zorgboeren Open Dag 1 juni 2024

Kom langs op de Open Dag van Zorgboerderijen!

Lees verder