Boer en maatschappij

Boeren midden in de samenleving

Ton Duffhues verzorgt op maandag 8 oktober in de Bibliotheek Oss een lezing met discussie over Onze dagelijkse kost. Over de relatie tussen landbouw, voedsel en gezondheid.

“Laat me zien wat er op je bord ligt, en ik vertel je het verhaal over de boeren die het voedsel geproduceerd hebben, hier in de regio of elders.” Ton Duffhues vertelt over de relatie tussen de productie en consumptie van voedsel, tussen dat wat de boeren en tuinders produceren en de dagelijkse kost van consumenten. Hij kent de geschiedenis en zoomt in op het bijzondere karakter van de regio Oss.

Blik op verleden en toekomst
Voedsel en gezondheid staan hoger dan ooit op de lijst van populaire actuele onderwerpen, iedereen eet elke dag. Ton Duffhues neemt u op interactieve wijze mee terug naar voorgaande generaties en hun dagelijkse kost.

Van daaruit gaat de reis naar uw eten van vandaag en morgen. Hij laat zien dat de aard en ontwikkeling van het boerenbedrijf in uw omgeving in zekere zin de spiegel is van wat u dagelijks eet en drinkt. Hij eindigt zijn verhaal met een blik op de toekomst van de landbouw, met speciale aandacht voor de positie van de boer en tuinder en de relatie met de burger.

Ton Duffhues is directeur van het Atelier Waarden van het Land en specialist Landbouw en Samenleving bij de ZLTO. Hij is auteur van o.a. ‘Moderne Boerenwijsheid. Inspiratiebron voor een duurzame samenleving’ en ‘Wie wil er nog boeren in Nederland’. De lezing is bestemd voor burgers en boeren.

Kaartverkoop
Kaarten voor de lezing op maandag 8 oktober, die om 20.00 uur begint, zijn via online te koop én in alle vestigingen van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken, deze kosten 5 euro voor bibliotheekleden en 7 euro voor niet leden.

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor de familie
Zorgboeren Open Dag 1 juni 2024

Kom langs op de Open Dag van Zorgboerderijen!

Lees verder
Voor de familie
Campina Open Boerderijdagen

8 x Campina Open Boerderijdag bij jou in de buurt

Lees verder
Ontmoet de boer(in)

De Letter Asperges & Zo: Beleving van A tot Z

Lees verder