Boer en maatschappij

Boeren verwerken reststromen

Culinair expert Alain Caron ontmoet in Liessel de Noord-Brabantse Mariëlle van Lieshout bij haar oesterzwammenkwekerij. Sinds kort maakt ze samen met food innovator Doreen Westphal vegetarische worst van de voetjes van de oesterzwam.

Die voetjes smaken precies hetzelfde als de hoed, maar werden altijd weggegooid. Om deze voedselverspilling tegen te gaan, verwerken ze nu duizenden kilo’s ongebruikte voetjes tot vegetarische worst. Bekijk de hele BinnensteBuiten-aflevering van 27 december 2017:

Verras me met nog meer

inspiratie!

Ontmoet de boer(in)

Nationale Boerderijwinkel Awards 2025

Lees verder
Voor op tafel

10x verse asperges uit Midden- en Oost-Brabant

Lees verder
Voor op tafel
asperges witte goud witte asperges seizoensgroente

10x verse asperges uit Zeeland en West-Brabant

Lees verder