Boer en maatschappij

Boeren verwerken reststromen

Culinair expert Alain Caron ontmoet in Liessel de Noord-Brabantse Mariëlle van Lieshout bij haar oesterzwammenkwekerij. Sinds kort maakt ze samen met food innovator Doreen Westphal vegetarische worst van de voetjes van de oesterzwam.

Die voetjes smaken precies hetzelfde als de hoed, maar werden altijd weggegooid. Om deze voedselverspilling tegen te gaan, verwerken ze nu duizenden kilo’s ongebruikte voetjes tot vegetarische worst. Bekijk de hele BinnensteBuiten-aflevering van 27 december 2017:

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor de familie

9 x de leukste pluktuinen

Lees verder
Ontmoet de boer(in)

Maak kennis met geitenboer Christ Schippers (eigenaar van ’t Geitenboerke in Oerle)

Lees verder
Voor op tafel

Koop eieren bij de boer: 10x kakelverse eieren in de buurt

Lees verder