Voor de familie
Zoet in de zomer: Clafoutis met kersen

Zoet in de zomer: Clafoutis met kersen

Een zoet en romig hapje met de toppers van dit seizoen; verse kersen. Met dit Franse dessert scoor je zeker bonuspunten! Op de klassieke bereidingswijze worden kersen mét pit gebruikt, dit zorgt er voor dat ze tijdens het bakken minder vocht verliezen. Zo komt de clafoutis steviger uit je oven. De meeste ingrediënten koop je gewoon bij de boer. 

Ingrediënten (voor 6 personen): 

  • Bakvorm (diameter 24-28 cm) 
  • 400 gram verse kersen (met pit of uit pot) 
  • 50 gram suiker 
  • 300 ml melk 
  • 30 gram boter 
  • 75 gram bloem 
  • 3 eieren 
  • Snufje zout 
  • Poedersuiker (om te bestrooien) 

Stappenplan:

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. 
  2. Vet de bakvorm in met boter of bakspray. 
  3. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. 
  4. Was de kersen en ontpit ze indien nodig. Laat kersen uit pot uitlekken. 
  5. Zeef de bloem in een kom en meng er de suiker en het zout doorheen. 
  6. Voeg de eieren en de gesmolten boter toe en meng kort. 
  7. Voeg de melk in kleine scheutjes toe en blijf roeren tot er geen klontjes meer zijn. 
  8. Verdeel de kersen over de bakvorm en giet het beslag eroverheen. 
  9. Bak de clafoutis 30 minuten in de oven, of totdat hij goudbruin is. 
  10. Laat de clafoutis iets afkoelen en bestrooi met poedersuiker. Eet smakelijk! 

Lekker lokaal: koop je boter, eieren, kersen, verse melk en bloem bij de boer in de buurt. Op ons ‘In de buurt-kaartje’ vind je in één oogopslag welke boerenbedrijven erbij jou in de buurt zijn om ingrediënten in te slaan. 

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor op tafel
Geroosterde aubergines

De 5 seizoensgroenten van juli

Lees verder
Voor de familie
Cfoto Kavelaars kersen

10 x Kersen rechtstreeks van de teler

Lees verder
Voor de familie
Zoet in de zomer: Clafoutis met kersen

Zoet in de zomer: Clafoutis met kersen

Lees verder