Voor op tafel
Vijgen

De 5 seizoensgroenten van augustus

De zomervakantie is nog in volle gang en ook de natuur trakteert ons op een overvloed aan verse seizoensgroenten. Deze maand lichten we mais, koolrabi, paprika, vijg en kropsla voor je uit. Mét recept natuurlijk, zoals je gewend bent.

Mais

Wist je dat de meeste maisgewassen die je nu ziet groeien, voornamelijk gebruikt worden voor veevoer? Maar in Nederland groeien ook gewassen met (suiker)mais die wij wel kunnen eten. Mais is een veelzijdige groente die zowel zoet als hartig kan worden bereid… Een gegrilde maiskolf is, naast een stukje vlees, één van de favorieten voor op de BBQ. Lekker simpel met (zeezout)boter of probeer een keer onderstaande tip!

Recepttip: Gegrilde maiskolf van de BBQ of grill – Jaimy’s Kitchen (jaimyskitchen.nl)


Koolrabi

Koolrabi is een knolgroente met een milde, lichtzoete smaak en een knapperige textuur. Het lijkt op een kruising tussen een kool en een radijs. Koolrabi is rijk aan vitamine C en vezels, en kan zowel rauw als gekookt worden gegeten. Als ‘ie gekookt is, past deze groente ook perfect in stoofschotels (maar daar wachten we nog even mee).

Recepttips: Salade van koolrabi en appel met mosterddressing – Libelle Lekker (libelle-lekker.be)


Paprika

Naast de populaire rode paprika, bestaan ze natuurlijk ook in de kleuren geel, groen en oranje.  Paprika is erg gezond omdat het rijk is aan vitamine C, antioxidanten en vezels. Dit draagt allemaal bij aan het  ondersteunen het immuunsysteem, bevorderen een gezonde huid en verbeteren de spijsvertering. Superfood dus!

Recepttip: Italiaanse gevulde paprika met gehakt | Lekker en Simpel


Kropsla

Kropsla is een klassieker in de (zomer)keuken en vormt de basis voor veel salades. Een makkelijk, maar heerlijk bijgerecht is een salade met kropsla, komkommer, tomaat, rode ui en een vinaigrette van olijfolie, azijn, mosterd, zout en peper.


Vijgen

Vijgen zijn zoet en rijk van smaak en vormen een heerlijke aanvulling op zowel zoete als hartige gerechten! Ze zijn rijk aan vezels, antioxidanten en vitaminen zoals B6 en K. Kortom: ze helpen bij de spijsvertering en zorgen goed voor de botten. Vijgen vind je in gerechten als extra twist of op de borrelplank. Wil je nou een keer iets exclusiever uitpakken? Probeer dan onderstaand recept eens!

Recepttip: Gevulde vijgen met crema di balsamico | Jumbo


Geniet van de rijke smaken van deze seizoensgroenten en experimenteer met verschillende recepten om de zomer in je keuken te brengen!

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor op tafel
5 x seizoensgroenten in september

5 x groenten & fruit in september

Lees verder
Boer en maatschappij

Pionier met lef: Maike Denissen

Lees verder
Voor op tafel

Maaltijdsalade met twee zomerse toppers; kropsla en verse vijgen!

Lees verder