Ontmoet de boer(in)

De boer brengt de boerderij (online) naar de klas

Sinds de corona-uitbraak staat de wereld op z’n kop. Gelukkig staan er ontzettend veel creatieve en veerkrachtige ondernemers op om aan deze crisis een positieve draai te geven. Klasseboerinnen Mieke Vlemminx en Mieke van Hersel kwamen met een innovatief idee: Online Farmvisit. Als de scholen en hun leerlingen niet naar de boerderij mogen komen, dan brengen ze de boerderij naar school.

Niet alle boerenbedrijven worden positief afgebeeld in de media: daar moet volgens Mieke Vlemminx en Mieke van Hersel verandering in komen. Mieke: “Het is tijd om een eerlijk verhaal te vertellen over wat er gebeurt op de boerenbedrijven. Scholieren staan open voor allerlei nieuwe input én deze generatie is digitaal ingesteld. Vanwege de coronamaatregelen is het op dit moment helaas onmogelijk om scholieren op onze boerenbedrijven te ontvangen, te stimuleren en te prikkelen. Daardoor ontstond het idee om leerlingen een virtuele rondleiding te geven op onze bedrijven. We laten ze in een korte tijd van alles zien. We geven een reëel beeld, een eerlijk inkijkje en er is alle ruimte om vragen te stellen. Een win-win situatie.”

Via onderstaande video neemt Mieke je mee in haar veebedrijf en laat ze zien hoe Online Farmvisit werkt.

Word je ook zo enthousiast van dit idee? Stuur een mailtje naar Mieke Vlemminx: info@hoevepolsdonk.nl of naar Mieke van Hersel: m.v.hersel@hotmail.com

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor op tafel
raap is een seizoensgroente van maart

Top 5 seizoensgroenten in maart

Lees verder
Voor de familie

8x Boerderijwinkels in Noord-Brabant

Lees verder
Voor de familie

Nieuwe streekproducten fietsroute (Zeeland)

Lees verder