Voor de familie

De leukste boerderijterrassen van Zuid-Nederland

Ben jij al weleens koffie gaan drinken bij de boer op het terras? Dat is een leuk alternatief op het bomvolle terrasje in de stad! Bovendien zijn ze er in alle soorten en maten: een groot terras met prachtig uitzicht op de polder, een kindvriendelijke variant met speeltuin en dieren of aan de rand van een weiland. Boeren in heel Nederland zorgen dat je niets te kort komt met lekkers direct van het land of uit de boerenkeuken. Dus heb je tijdens het fietstochtje over het platteland behoefte aan een ijsje of kop koffie?

Boerderijterras Jacobushof (Boxtel)

Jcobushof was vroeger een oude rundveestal die nu omgetoverd is tot een sfeervol café met een groot terras. Vanuit het café kijk je uit op de koeienstal en de opkamer waar woonsfeerartikelen worden aangeboden. Zittend op het terras heb je een prachtig uitzicht op het groen natuurgebied.

Adres: Middendreef 2, 5281 ST Boxtel
Bekijk de website!

Fietscafé Krakenburg (Nuenen)

Boerderij Kranenburg ligt in een groene en landelijke omgeving. In het verleden bestond de omgeving uit een dassenburcht en werd toen “De Krakenburght” genoemd. Door de rondlopende dassen hoorde de mensen in het bos allerlei takken ritselen en kraken. Zo is de naam ontstaan. Het fietscafé is van april t/m september is geopend en ben je van harte welkom voor een kop koffie, een drankje of een lekker hapje van de kleine kaart.

Adres: Olen 50, 5674 PJ Nuenen
Bekijk de website!

Boerderijterras De Schelft (Middelbeers)

Boerderijterras “De Schelft” in Middelbeers vind je net buiten de bebouwde kom. In de mooie omgeving kan je heerlijk tot rust komen op het terras of binnen in de authentiek gerestaureerde koeienstal. In de zomermaanden heb je vanaf het terras een prachtig uitzicht over de landerijen.

Adres: Kattenbergseweg 1, 5091 TE Middelbeers
Bekijk de website!


Boerderijterras Toontje Schoen (Chaam)

De monumentale boerderij van Toontje Schoen is gelegen aan de pittoreske Ginderdoorstraat aan de rand van het dorp Chaam, vlakbij de Strijbeekse heide. In 2012 is de boerderij volledig gerenoveerd. Het oude stalgedeelte is omgebouwd tot café en bierbrouwerij. Op het terras kan je genieten van een drankje en hapjes terwijl de kinderen in de naastgelegen speeltuin kunnen spelen. In de zomermaanden kan je genieten van het ambachtelijk gemaakt ijs of een biertje uit huisbrouwerij.

Adres: Ginderdoorstraat 4, 4861 CC Chaam
Bekijk de website!

Landwinkel De Plantage (Kruiningen)

De landwinkel is gelegen aan wandel- en fietsroutes, dus gezellig om met het gezin de fietsen te pakken voor een fietsuitje naar de boerderij.
Doe een spelletjes, pluk fruit of bloemen, speel op de trampoline, aai dieren of geniet van een high tea of een kopje koffie met een stuk taart.
Zo is het een dagje uit voor het gezin en geniet je volop van het boerenleven.

Adres: Kaasgat 4a, 4416 PP Kruiningen
Bekijk de website!

Bij ons Bee (Horssen)

Bij ons Bee kun je terecht voor koffie met een lekker stuk gebak, hapje en een drankje. Kom na een wandeling naar het Horssens bos heerlijk onder de notenboom in de tuin zitten. Of start vanaf Bij ons Bee een  fietstocht door het mooie Maas en Waal.

Adres: Neersteindsestraat 3, 6631 KD Horssen
Bekijk de website!

Zuivelhoeve

Boerderij Zuivelhoeve ligt aan een knooppunt van het fietsroutenetwerk en is daarmee een ideale uitvalsbasis voor een fietstocht over Walcheren. Dwars door het boerenland richting Westkapelle, waar de zeedijk een abrupte overgang vormt tussen land en water. Of richting Oostkapelle, door het bosgebied van De Manteling. Oude, knoestige bomen bieden hier beschutting aan een serie fraaie landgoederen.

Adres: Brouwerijweg 9, 4363 NK Aagtekerke
Bekijk de website!

Hoeve de Nachtegaal (Wintelre)

Hoeve de Nachtegaal is een plek waar mensen worden ontvangen met ouderwetse, Brabantse gezelligheid, goede koffie en lekker eten!

Adres: Merenweg 1 5513 NZ Wintelre
Bekijk de website!

Five Start Farm (Kamperland)

Net buiten het rumoer van het speeltoestel en de skelterbaan, aan de andere kant van de schuur, bevindt zich zaal ’t Achterste Deel. Hier kan je terecht voor een bakje koffie, kopje thee, bier, wijn of wat fris, lokaal gebak of een hele maaltijd. Bij goed weer kan je via de openslaande deuren meteen plaatsnemen op het beschutte en zonnige terras van Five Start Farm.

Adres: Baas Huisweg 11, 4493 NE Kamperland
Bekijk de website!

BIJ ONS (Spoordonk)

BIJ ONS is een van de mooiste plekjes aan de Beerze. Binnen kun je onder genot van een hapje en een drankje een kijkje nemen in de Zichtstal. Vanaf het Boerderijterras heb je een prachtig uitzicht op het groene natuurgebied. Voor een heerlijk bakje koffie met appeltaart ben je BIJ ONS op het juiste adres. Dus tijdens een fietstocht of wandeling mag een bezoekje BIJ ONS zeker niet ontbreken!

Adres: Langendonksedijk 5, 5688 JS Spoordonk
Bekijk de website!

Boerderijterras Het Venster

In de bocht van de Vinkelsestraat, een straat tussen Heesch en Vinkel, vind je op nummer 84 ons boerderijterras “Het Venster”. Vroeger stond er een Brabantse boerderij die in 1970 is afgebrand. Een gedeelte van het achterhuis is toen blijven staan en is door een verbouwing in gebruik genomen als varkensschuur.Deze schuur is nu vervangen door een in landelijke stijl uitgevoerde koffie/ theehuis met groot overdekt terras. In het koffie/ theehuis is het gezellig vertoeven en bij koudere dagen kun je plaats nemen bij een warme kachel.

Adres: Vinkelsestraat 84, 5383 KM Vinkel
Bekijk de wesbite!

Sint-Anthonijshoek (Koudekerke)

Voor een stuk taart of een vers kopje koffie kun je bij Sint Anthonijshoek terecht in de theeschenkerij en op het terras. Alles wordt hier vers bereid en nagenoeg alle producten zijn huisgemaakt!

Adres: Vlissingsestraat 3, 4371 RA Koudekerke
Bekijk de website

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor op tafel
bieten biet rode biet gezonde groente

5 seizoensgroenten van april: lente op je bord!

Lees verder
Voor op tafel

10x verse asperges uit Midden- en Oost-Brabant

Lees verder
Ontmoet de boer(in)

Zorgkwekerij ’t Lieseind: stekken, potten en planten op eigen tempo

Lees verder