Voor de familie

De leukste decembercadeaus koop je bij de boer: check deze 5 cadeautips

December is dé maand van de feestdagen. En denk je aan feest, dan denk je ook gelijk aan cadeaus. Wil jij een leuk en origineel cadeau scoren? Geef eens iets lokaals van de boer! Dichterbij de Boerderij helpt je een handje met een mooi overzicht.

Een overheerlijk kerstpakket van Brabantse bodem

Bij kaasboerderij De Leyedaeler in Goirle wordt er elke dag hard gewerkt door de familie Vermeer. In de kaasmakerij op het erf wordt de verse melk van hun koeien hier tot heerlijke boerenkaas verwerkt. In de winkel vind je er een ruim assortiment kazen en andere specialiteiten. Al jaren verkopen zij leuke kerstpakketten en cadeaumanden – naar eigen keuze en voor ieder budget.

Een lekker kerstpakket aanschaffen? Bekijk hier de website van De Leyedaeler.


Geef 1000m2 kruidenrijk weiland

Wil jij bijdragen aan de biodiversiteit in Nederland? Met dit cadeau krijg je geen 1000 vierkante meter voor je eigen tuin, maar je draagt bij aan een crowdfundingsactie waardoor er zo veel mogelijk melkveehouders de kans krijgen om met 50 procent korting graszaad te bestellen. Deze zaadjes zorgen ervoor dat er allerlei soorten grassen, klavers en kruiden gaan groeien in het weiland van de boer. Dat levert een fijne leefomgeving op voor insecten en vogels. Wil je meedoen aan de crowdfundingsactie? Bij deelname krijg je een certificaat. Leuk om te geven aan elke natuurliefhebber!

Meer informatie: Kijk op de website van 1001ha.nl


Adopteer jouw eigen varken!

Wil jij eigenaar worden van je eigen varken? Dat kan! Bij Porcus Campus krijg je de kans om een varken te adopteren. Dit is een kenniscentrum gericht waar je ontdekt waar ons voedsel vandaan komt. Het is de plek waar beleving, ontspanning, cultuur en kennis bij elkaar komen. Er is keuze uit 16 verschillende varkensrassen!

Geef een eigen varken cadeau


Geef een prachtig boeket

Zet lekker de bloementjes buiten en geef iemand een prachtig boeket cadeau. Bij Anthuriumkwekerij Wijnen haal je ook tijdens de feestdagen de mooiste bloemen in huis. Dit familiebedrijf kweekt al ruim 30 jaar lang Anthuriums van hoogwaardige kwaliteit. Op een oppervlakte van 5.2 hectare worden meer dan 35 soorten Anthuriums gekweekt en vervoerd naar de veilingen in Aalsmeer, Naaldwijk, Eelde en Herongen. Klanten kunnen in de winkel terecht voor de mooiste bloemen. Vanuit de kas zo bij je thuis.

Meer informatie over het assortiment en het bestellen vind je hier.


Rijkgevulde hapjesschaal

Vleesboerderij winkel Masseurs uit Oud-Gastel staat bekend om zijn Parthenaise runderen, een vleesras uit Midden-Frankrijk. Deze runderen hebben het fijn in Oud-Gastel. Het vlees is daardoor extra lekker: fijn van structuur, smaakvoller en mals. Tijdens de feestdagen hebben zij heerlijke hapjesschalen beschikbaar.

Lees hier meer over de vleesboerderijwinkel en alle bestelinformatie

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor op tafel
Geroosterde aubergines

De 5 seizoensgroenten van juli

Lees verder
Voor de familie
Cfoto Kavelaars kersen

10 x Kersen rechtstreeks van de teler

Lees verder
Voor de familie
Zoet in de zomer: Clafoutis met kersen

Zoet in de zomer: Clafoutis met kersen

Lees verder