Ontmoet de boer(in)

Documentaireserie over het Brabantse boerenleven

Het leven van een boer staat bol van de beproevingen. Een achtdelige documentaireserie brengt deze uitdagingen in beeld. De serie De Kunst van het Boeren van Omroep Brabant volgt het leven van vijf verschillende boeren.

Welke idealen kun je nog als boer hebben? Hoe is de balans tussen dierenwelzijn en marktwerking? Staat de boer buiten of nog middenin de samenleving? Hoe logisch is biologisch en regeren data het bedrijf? Met deze vragen in het achterhoofd wilden de programmamakers weten wat dan nog de Kunst van het Boeren is.

Een jaar lang de camera’s over de vloer

Een heel jaar lang is het wel en wee van deze boeren in beeld gebracht: Koeienboer Joris Hanenberg uit Oss die samen met zijn vader en broer een van de grootste melkveehouderijen van de provincie runt, Marijke Koenen leidt in haar eentje een diervriendelijke varkensboerderij in Erp. In Heijningen volgt het programma Harry en Bonnie de Schutter die een kersenboerderij hebben. Twan en Jeroen Engelen, twee broers uit Someren, bieden een kijkje op hun kippenfokkerij. En in Dongen laten tomatentelers Henriëtte en Alfons van den Hoek zien hoe zij de overstap maken naar biologisch boeren.

 

verras me met nog meer

Inspiratie

Ontmoet de boer(in)

Maak kennis met geitenboer Christ Schippers (eigenaar van ’t Geitenboerke in Oerle)

Lees verder
Voor op tafel

Koop eieren bij de boer: 10x kakelverse eieren in de buurt

Lees verder
Boer en maatschappij

Voedselzekerheid: gezond en genoeg voedsel van dichtbij

Lees verder