Ontmoet de boer(in)

Documentaireserie over het Brabantse boerenleven

Het leven van een boer staat bol van de beproevingen. Een achtdelige documentaireserie brengt deze uitdagingen in beeld. De serie De Kunst van het Boeren van Omroep Brabant volgt het leven van vijf verschillende boeren.

Welke idealen kun je nog als boer hebben? Hoe is de balans tussen dierenwelzijn en marktwerking? Staat de boer buiten of nog middenin de samenleving? Hoe logisch is biologisch en regeren data het bedrijf? Met deze vragen in het achterhoofd wilden de programmamakers weten wat dan nog de Kunst van het Boeren is.

Een jaar lang de camera’s over de vloer

Een heel jaar lang is het wel en wee van deze boeren in beeld gebracht: Koeienboer Joris Hanenberg uit Oss die samen met zijn vader en broer een van de grootste melkveehouderijen van de provincie runt, Marijke Koenen leidt in haar eentje een diervriendelijke varkensboerderij in Erp. In Heijningen volgt het programma Harry en Bonnie de Schutter die een kersenboerderij hebben. Twan en Jeroen Engelen, twee broers uit Someren, bieden een kijkje op hun kippenfokkerij. En in Dongen laten tomatentelers Henriëtte en Alfons van den Hoek zien hoe zij de overstap maken naar biologisch boeren.

 

verras me met nog meer

Inspiratie

Boer en maatschappij

Koop een bosje gladiolen, zaai een bloemenstrook

Lees verder
Voor de familie

Top-10 zomeractiviteiten op de boerderij

Lees verder
Voor de familie

Boeren en tuinders pakken uit in de zomer 2023

Lees verder