Voor op tafel

Een goede bodem voor de carnavalsdagen: boerenkoolstamppot

Alaaf! Carnaval staat voor de deur. We kunnen niet wachten om weer samen te hossen en met z’n allen te feesten. Bij het carnavalsfestijn hoort een goede en lekkere bodem: boerenkoolstamppot. Met dit heerlijke gerecht kan je er flink tegenaan én krijg je een bom aan vitamine binnen. Want boerenkool is niet voor niets een superfood.

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 kilo aardappelen
  • 600 gram verse boerenkool van de boer
  • 2 rookworsten
  • Flinke scheut melk
  • 25 gram roomboter
  • Nootmuskaat
  • Peper & zout

Bereiden

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een grote pan met ruim water. Was en snijd de verse boerenkool en doe dit bij de aardappelen in de pan. Breng het geheel aan de kook op een laag vuurtje. Na 20 à 25 minuten zijn de aardappelen de boerenkool gaar. Bereid ondertussen de rookworsten.
  2. Giet de aardappelen en boerenkool af en voeg de melk, boter, nootmuskaat, peper en zout toe. Stamp het geheel tot een smeuïge stamppot.
  3. Snijd de worst in plakken en serveer het met de boerenkoolstamppot. Eet smakelijk!

verras me met nog meer

Inspiratie

Ontmoet de boer(in)

Maak kennis met geitenboer Christ Schippers (eigenaar van ’t Geitenboerke in Oerle)

Lees verder
Voor op tafel

Koop eieren bij de boer: 10x kakelverse eieren in de buurt

Lees verder
Boer en maatschappij

Voedselzekerheid: gezond en genoeg voedsel van dichtbij

Lees verder