Voor op tafel

Een goede bodem voor de carnavalsdagen: boerenkoolstamppot

Alaaf! Carnaval staat voor de deur. We kunnen niet wachten om weer samen te hossen en met z’n allen te feesten. Bij het carnavalsfestijn hoort een goede en lekkere bodem: boerenkoolstamppot. Met dit heerlijke gerecht kan je er flink tegenaan én krijg je een bom aan vitamine binnen. Want boerenkool is niet voor niets een superfood.

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 kilo aardappelen
  • 600 gram verse boerenkool van de boer
  • 2 rookworsten
  • Flinke scheut melk
  • 25 gram roomboter
  • Nootmuskaat
  • Peper & zout

Bereiden

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een grote pan met ruim water. Was en snijd de verse boerenkool en doe dit bij de aardappelen in de pan. Breng het geheel aan de kook op een laag vuurtje. Na 20 à 25 minuten zijn de aardappelen de boerenkool gaar. Bereid ondertussen de rookworsten.
  2. Giet de aardappelen en boerenkool af en voeg de melk, boter, nootmuskaat, peper en zout toe. Stamp het geheel tot een smeuïge stamppot.
  3. Snijd de worst in plakken en serveer het met de boerenkoolstamppot. Eet smakelijk!

verras me met nog meer

Inspiratie

Boer en maatschappij

Boer-burgerplatform Dichterbij de Boerderij is vernieuwd

Lees verder
Ontmoet de boer(in)

Een explosie aan kleur in de pluktuin van boerin Lenneke (Lovely Living)

Lees verder
Ontmoet de boer(in)

Stap in de wereld van kersen bij Hubert en Janny

Lees verder