Voor de familie

Herfstfestival: Pluk & Oogstfeest op kasteel Tongelaar

Zondag 15 oktober 2017 (tijdens de Week van het Landschap)

Om de herfst te verwelkomen is Kasteel Tongelaar in de ‘Week van het Landschap’ een hele zondag lang het decor voor een culinair oogstfeest, met eerlijk en lokaal eten, een Smaakmarkt van producenten uit de regio, wildpluk-wandelingen en live-cooking (van geroosterd zwijn tot paddestoelenrisotto). Bierbrouwerij de Blauwe Knoop is gastheer van de speciaalbier-tent, de imker vertelt over de bijtjes van Tongelaar en op het binnenplein kun je kastanjes poffen boven een vuurtje.

Volop kinderactiviteiten

Brabants Landschap, beheerder van het landgoed geeft minicollege’s over de fruitteelt en natuur op Tongelaar in de oude boomgaard. Kinderen mogen daar zelf fruit plukken en appelmoes maken of spelen in het Speelbosje. Ook kunnen zij natuurknutselen, creatieve workshops volgen of een ritje maken op de pony. Stef Goossens van de Tienmorgen komt met zijn knuffelkoe en kampeerboerderij ‘de Kreitsberg’ uit Zeeland brengt ezeltjes mee.

In de ZLTO-kennisweide leer je alles over ‘boeren’ anno nu en over de keukenrevolutie ‘Een Goei Leven’ van het Land van Cuijk. Het historische bakhuisje wordt in gebruik door de bakker en in het kasteel is een tentoonstelling over de fruitplukkers van Jonker Fris met oude foto’s.

Smaakmarkt en Buffet des Overvloeds

Op de Smaakmarkt staan meer dan 50 kraampjes met eerlijke produkten uit de regio, zoals biologische kazen, jam, chutneys, ambachtelijke worstebroodjes van de Millse molen, limoncello en notenwijn, ecologisch rundvlees uit Keent en de Maurik van Stichting Taurus en Cranberries van Landerij van Tosse.

The Feliciano’s komen weer muziek maken (Yeehaw!) en de hele dag door kun je heerlijk eten van het ‘Buffet des overvloeds’ op het binnenplein. Smaakmakers Mill, Teun de Bakker en Gerlinde Bakt serveren heerlijke hapjes van de BBQ, hartige en zoete taarten en herfstige soepen.

Wandelen

Uitgefeest? Vanuit Kasteel Tongelaar vertrekken verschillende wandelroutes die ook leuk voor kinderen zijn. Zoals ‘het Ganzenpad’ en de gezinswandel-app ‘Vossenstreken’. Of wandel mee met de Foodwalk of Natuurwandeling onder begeleiding van een gids van Brabants Landschap. Bert van de huifkar zal tot slot nog een korte tour over het landgoed rijden.

Praktische informatie

Datum? 15 oktober 2017

Wat is het? Je kunt niet reserveren, het Pluk & Oogstfeest is een gratis Herfstfestival en iedereen is welkom. Voor sommige activiteiten (zoals de wildpluk-wandeling en creatieve workshops) wordt een kleine vergoeding gevraagd. Meer informatie: www.kasteeltongelaar.nl

Adres? Tongelaar 12, 5451 HS Mill. Autonavigatie: Hoogedijk Mill!

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor op tafel
venkel seizoensgroente groente vers

Top 5 seizoensgroenten van juni

Lees verder
Voor de familie

Boeren en tuinders pakken uit in de zomer 2024

Lees verder
Voor de familie
Zorgboeren Open Dag 1 juni 2024

Kom langs op de Open Dag van Zorgboerderijen!

Lees verder