Ontmoet de boer(in)

Het rundvlees-worstenbroodje van Boer Jos (Van ’t Zandeind)

De familie Huijbregts boert al generaties lang in Riel. Vroeger liepen op boerderij Van ’t Zandeind alleen maar koeien, varkens en kippen rond, tegenwoordig is er veel meer te doen. Naast het rundveebedrijf, bestieren boer Jos, zoon Joost en schoondochter Annelie een boerderijcamping, boerderijwinkel en zorgboerderij op het terrein. Begin dit jaar brachten zij een Lakenvelder-worstenbrood op de markt: een mooie aanvulling op het assortiment.

Boer Jos: “Bij ons op de boerderij verzorgen we verschillende soorten runderen. Dat doen we ‘puur natuur’: dat betekent dat onze koeien zo veel mogelijk buiten lopen en dat we op een verantwoorde manier met onze beesten omgaan. De verkoop van het vlees is ooit als hobby gestart, langzaam zijn we doorgegroeid naar een professioneel rundvleesbedrijf. Er is – door anderen – al vaker geprobeerd om een worstenbroodje te maken van rundvlees, maar de worst is vaak taai en droog. Omdat onze runderen van zo’n mooie kwaliteit zijn, is het ons wel gelukt om een heerlijk mals worstenbroodje te ontwikkelen. Zelfs in het deeg zijn geen varkensproducten verwerkt. Vaak wordt er reuzel gebruikt in het deeg, wij werken uitsluitend met roomboter. Zo is er een fantastisch worstenbroodje ontstaan van 100 procent rundvlees met gebruik van het beste brood.”

Welzijn voor mens en dier
Bij boerderij Van ’t Zandeind staat een goede verzorging voor de dieren hoog in het vaandel. Evenals de zorg en ontspanning voor mensen. Toen boer Jos zijn eigen bedrijf startte, heeft hij stap voor stap meerdere disciplines aan het bedrijf toegevoegd. Jos: “Je moet altijd blijven vernieuwen, maar niet alles tegelijk willen doen. Ik krijg vaak nieuwe ideeën en tot nu toe pakken ze altijd goed uit. De activiteiten van onze zorgboerderij zijn er bijgekomen, daarnaast zijn we ook een familiecamping gestart. Verder bieden we de mogelijkheid om te vergaderen en workshops te volgen. Vooral de stap om privé-sanitair te plaatsen op onze camping is een goede zet geweest: in tijden van corona is je eigen sanitair bijna een vereiste. We hebben onze campinggasten ontzettend blij kunnen maken en hen een heerlijke vakantie kunnen bezorgen.”

Zoon Joost neemt het stokje over
Boer Jos bruist van de goede ideeën, toch neemt zoon Joost het bedrijf volgend jaar over. Jos: “Aan goede ideeën geen gebrek. Ik heb altijd met veel plezier gewerkt: vanuit mijn passie voor het bedrijf zijn er ook altijd vernieuwende ideeën ontstaan. Omdat ik op het terrein blijf wonen, ben en blijf ik enorm betrokken. Over een paar weken komen we met een nieuwe rundvleeskroket op de markt. Een kroket waar tenminste vlees in zit, dat is waar mensen écht enthousiast van worden.” Alweer zo’n topidee van Boer Jos!

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor de familie
Zorgboeren Open Dag 1 juni 2024

Kom langs op de Open Dag van Zorgboerderijen!

Lees verder
Voor de familie
Campina Open Boerderijdagen

8 x Campina Open Boerderijdag bij jou in de buurt

Lees verder
Ontmoet de boer(in)

De Letter Asperges & Zo: Beleving van A tot Z

Lees verder