Voor de familie

Kamperen bij de boer Zeeland

Nederland heeft onwijs veel mooie natuur, prachtige omgevingen en leuke dorpjes en steden om te ontdekken. Voor een toffe vakantie hoef je helemaal niet naar het buitenland. In Zeeland zijn er veel campings om je vakantie te vieren, maar nog het is misschien nog wel leuker om te kamperen bij de boer. Dichterbij de boerderij heeft 9 leuke campingtips bij de boer!

Camping Innerduyn – Biggekerke
Een paar honderd meter van zee ligt camping Innerduyn. Op deze kleinschalige camping geniet je optimaal van je rust dat omringd is door een mooi natuurgebied en hun landbouwgrond. De eigenaren vertellen graag vol passie over hun akkerbouwbedrijf tijdens een van de rondleidingen. In het winkeltje koop je de lekkerste producten uit de streek en in de pluktuin kun je in de zomer zelf je mooiste bouquet samenstellen en plukken.
Adres: Valkenisseweg 54, Biggekerke
Innderduyn website

 


Camping d’Oute Poppe – Kerkwerve
Midden in natuurgebied Tureluur is camping d’Oute Poppe te vinden en kampeer je bij de boer. Kinderen mogen de boer helpen met het voeren van de geiten en de kippen of het rapen van de eieren. In de omgeving kun je prachtig wandelen, fietsen, vogels spotten of neem je een frisse duik in de Oosterschelde.
Adres: Verseputseweg 13, Kerkwerve
d’Oute Poppe website

 


Camping Slagershof – Kerkwerve
Op de boerderijcamping is altijd bedrijvigheid en iets te beleven. Met de ruime plaatsen en gemoedelijke sfeer kun je goed ontspannen op de rustige camping. Het is een echte familiecamping waar iedereen zich thuis voelt. De Oosterschelde ligt op loopafstand waar je kunt vissen en duiken of surfen en zeilen op het Grevelingenmeer.
Adres: Tellersweg 5, Kerkwerve
Camping Slagershof website

 


Camping de Boonepolder – Vrouwenpolder
Rustige familiecamping de Boonepolder is een ideale plek voor 50+ers. De combinatie van boerenbedrijf en camping zorgt voor een prachtig uitzicht over de akkerbouwvelden. Een paar honderd meter verderop ligt het gezellige dorpje Vrouwenpolder, het brede Noordzeestrand, het bos en het Veerse meer.
Adres: Zoekweg 7, Vrouwenpolder
De Boonepolder website

 


Zuivelhoeve en mini-camping – Aagtekerke
Bij de Zuivelhoeve geniet je volop van het buitenleven en grazen in de weilanden 12 melkkoeien. Daar maken ze smaakvolle boerenkaas van die ze verkopen in de boerderijwinkel op het erf. Als campinggast ben je van harte welkom om een kijkje in de stallen te nemen of je mag zelfs helpen bij het voeren van de beesten!
Adres: Brouwerijweg 9, Aagtekerk
Zuivelhoeve Aagtekerke website

 


Minicamping Broedershoek – Koudekerke
Op deze knusse camping kampeer je in een oude fruitboomgaard op een steenworp afstand van het strand. Door de fruitbomen heeft elk seizoen zijn eigen charme: in de lente geniet je van de bloesem, in de zomer pluk je kersen & pruimen en in het najaar eet je de lekkerste appels en peren.
Adres: Koksweg 1, Koudekerke
Broedershoek website

 


Minicamping Koolswegje – Cadzand
Vlak bij de Belgische grens ligt de boerderijcamping die midden tussen de gewassen ligt. Naast het runnen van de minicamping beheren ze een akkerbouwbedrijf waar verschillende gewassen worden geteeld. Daar zijn natuurlijk grote machines voor nodig die in de loods te bewonderen zijn. Binnen 10 minuten fietsen, sta je op het strand of het natuurreservaat Het Zwin.
Adres: Koolsweg 3, Cadzand
Minicamping Koolswegje website

 


Minicamping Boerenhof – Groede
Peter en Christianne waren altijd dol op kamperen en wilden daarom zelf ook graag gasten ontvangen. In 1996 hebben ze naast hun akkerbouwbedrijf hun eigen minicamping geopend. Als je in het najaar op de camping kampeert, kun je met eigen ogen zien hoe de gewassen worden geoogst.
Adres: Provincialeweg 29, Groede
Boerenhof website

 


Kampeerboerderij De Blikken – Groede
De Blikken is een kleine familie camping op een akkerbouwbedrijf met ruime kampeerplaatsen. Omdat het midden in de natuur ligt, kun je er prachtige vogels spotten. Het strand ligt een paar kilometer verderop waar je volop haaientanden kunt zoeken.
Adres: Barendijk 3, Groede
De Blikken website

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor op tafel
bieten biet rode biet gezonde groente

5 seizoensgroenten van april: lente op je bord!

Lees verder
Voor op tafel

10x verse asperges uit Midden- en Oost-Brabant

Lees verder
Ontmoet de boer(in)

Zorgkwekerij ’t Lieseind: stekken, potten en planten op eigen tempo

Lees verder