Voor op tafel

Kerstrecept: bladerdeegkerstboom met pesto

Kerst en lekker eten is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Samen genieten van eten geeft een gevoel van warmte, verbinding en is de ideale manier om tijd door te brengen met vrienden of familie. Of je nu graag de keuken in duikt of niet, een feestelijk hapje doet het altijd goed. Met deze bladerdeeg kerstboom scoor je zeker punten!

Ingrediënten

  • 2 rollen vers bladerdeeg
  • 1 ei
  • Bakje verse pesto
  • 2 handjes geraspte kaas

Bereiden

  1. Laat de bladerdeegrollen 10 minuten op kamertemperatuur komen en verwarm de oven op 200 graden.
  2. Rol de eerste rol bladerdeeg uit op de bakplaat en snijd onderaan een reep van het deeg, dit wordt de stam van de kerstboom. Snijdt daarna twee schuine repen weg zodat je een driehoek maakt van het bladerdeeg en plak de stam onderaan.
  3. Smeer het bladerdeeg in met pesto en de helft van de geraspte kaas en dek af met de tweede rol bladerdeeg en snijdt ook bij de tweede rol de vorm van de kerstboom.
  4. Maak nu aan beide kanten van de driehoek – met een scherp mes – reepjes van ongeveer 2 cm breed en snijdt ze tot iets van het midden. Pak het uiteinde van de reepjes en draai ze één voor één, een paar keer voor een mooie twist.
  5. Kluts het ei en smeer de kerstboom er mee in. Bestrooi de kerstboom met de rest van de kaas en bak de boom in ongeveer 20 minuten gaar tot het deeg mooi goudbruin en krokant is.

Maak er samen sfeervolle en gezellige feestdagen van. De ingrediënten koop je natuurlijk bij een boerderijwinkel bij jou in de buurt.

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor de familie

Lekker bewegen in het buitengebied: 3 x wandelen vanaf de boer

Lees verder
Voor op tafel

5 x seizoensgroenten in januari

Lees verder
Voor op tafel

Goede voornemens? Probeer eens dit shoarma-gerecht met oesterzwammen!

Lees verder