Voor op tafel

Koop asperges bij de boer: 10 x boerderijwinkels met asperges in Noord-Brabant en Zeeland

Het aspergeseizoen is geopend! Het moment dat heel Nederland kan genieten van asperges is officieel vanaf de tweede donderdag van april tot en met 23 juni. Het ‘witte goud’ is volop verkrijgbaar in restaurants, de supermarkt en op de markt. Maar waarom haal je ze niet direct bij de boer? Wij hebben 10 adressen voor je verzameld!

1. Welkom bij Tuinbouwbedrijf De Haas in Nuenen

Dagelijks worden hier de asperges vers gestoken. De bedden zijn bedekt met zwart witte folie, na het steken worden de asperges minimaal 6 uur gekoeld in koud water in de koelcel om de kwaliteit te behouden. In de boerderijwinkel vind je – naast asperges – verschillende seizoensproducten van eigen teelt.

Bezoek tuinbouwbedrijf De Haas
Soeterbeek 3
5674 NH Nuenen


2. Welkom bij wijn- en aspergeboerderij De Santspuy in Etten-Leur

In een landelijke omgeving, even buiten Etten-Leur staat wijn- en aspergeboerderij De Santspuy van de familie Sweep. Hier draait alles om de mooie dingen van het leven. Verse kwaliteitsproducten, gezond en lekker eten.

Bezoek de Santspuy
Zandspui 45
Etten-Leur


3. Welkom bij De Vennenhof in St. Michielsgestel

Hier vind je de allerlekkerste aardbeien en asperges. Niet alleen lekker maar ook gezond! Waarom de asperges en aardbeien van de Vennenhof iets extra’s kunnen toevoegen aan jouw gezondheid willen ze je graag vertellen in de boerderijwinkel. Het geheim zit hem in de bodem………

Bezoek De Vennenhof
Brandsestraat 22
St. Michielsgestel


4. Welkom bij De Laarhoeve in Waalre

Aspergeboerderij de Laarhoeve is al jaren een begrip in de regio. Gedurende de maanden april t/m ±juni kun je hier terecht voor de heerlijkste (geschilde) asperges. Al tweemaal bekroond tot Brabants lekkerste.

Bezoek De Laarhoeve
Laarstraat 64
Waalre


5. Welkom bij Aspergekwekerij de Magriet in Helvoirt

Bij Aspergekwekerij de Magriet liggen de verse asperges weer in de aspergewinkel. Vanaf 15 april is de winkel elke dag open! Kom je op de fiets? Dan kun je gezellig uitrusten op de bankjes mét gratis Wifi, midden in de hei.

Bezoek Aspergekwekerij De Margriet
Margrietweg 3
Helvoirt


6. Welkom bij De Letter Asperges & Zo in Koewacht

De asperges van De Letter Asperges & Zo zijn er in de periode van medio april tot en met juni . Verder hebben we verse groenten en fruit & meer… Vraag ook naar de groente- & fruittas! Ook aan huis geleverd! (Binnen de regio)

Bezoek De Letter Asperges & Zo
Langeweg 14
4576 RL Koewacht


7. Welkom bij De Wit in Veghel

Al 25 jaar telen zij asperges op de zandgronden in de regio Mariaheide – Uden – Veghel – Vorstenbosch. Het seizoen begint al in begin maart. In de winkel van De Wit kun je verse asperges kopen (geschild en ongeschild) en tevens de benodigheden om er een complete maaltijd van te maken. Verder stellen zij graag een pakket samen, waarmee je iemand een origineel cadeau kunt geven.

Bezoek De Wit
Wilsvoortweg 3
Mariaheide


8. Aspergekwekerij Vos in Roosendaal

Aspergekwekerij Vos vind je in West-Brabant, aan de rand van Roosendaal, dichtbij het dorpje Wouw. Het wordt gerund door Wim, Anton en Sandra Vos. De  aspergeteelt is een belangrijke tak van het veelzijdige bedrijf. Op de site wordt een mooi beeld weergegeven over de aspergeteelt.

Bezoek Aspergekwekerij Vos
Boeiinksestraat 8
Roosendaal


9. Welkom bij de Aspergeboerderij Van Iersel in Udenhout

Het voorjaarszonnetje heeft zijn werk gedaan. De eerste asperges zijn inmiddels gestoken. De winkel van Asperboerderij van Iersel is dagelijks geopend van 9 tot 19 uur.

Bezoek de Aspergeboerderij van Iersel
Schoorstraat 63
Udenhout


10. Welkom bij De Brandevoortse Hoeve in Helmond

De Brandevoortse Hoeve. Dé plek in Helmond voor de lekkerste eigen geteelde (geschilde) asperges, aardbeien, diverse andere groenten & fruit en streekproducten. Deze zijn allemaal te verkrijgen in de boerderijwinkel.

Bezoek De Brandevoortse Hoeve
Medevoort 23
Helmond

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor de familie
Zorgboeren Open Dag 1 juni 2024

Kom langs op de Open Dag van Zorgboerderijen!

Lees verder
Voor de familie
Campina Open Boerderijdagen

8 x Campina Open Boerderijdag bij jou in de buurt

Lees verder
Ontmoet de boer(in)

De Letter Asperges & Zo: Beleving van A tot Z

Lees verder