Voor op tafel

Koop eieren bij de boer: 11x kakelverse eieren in de buurt

Met een eitje kan je alle kanten op: koken, bakken, pocheren, maak er een quiche van of draai zelf een eigengemaakte mayonaise. De mogelijkheden zijn eindeloos! Bij de boer ben je aan het juiste adres voor kakelverse eieren. En zeg nou zelf: vers smaken ze toch het allerlekkerst?

Smolders Pluimvee in Westelbeers
De kippen bij Smolders Pluimvee hebben genoeg ruimte om lekker rond te scharrelen. Dat is terug te proeven in de heerlijke eitjes die je dagelijks vers kunt kopen in de boerderij-automaat.
Adres: Paardseheide 1, Westelbeers
Openingstijden automaat: Dagelijks van 08:00 – 20:00

Lekker’nei in Oirschot
Voor Lekker’nei staat duurzaamheid en het welzijn van de kippen hoog in het vaandel. Een blije kip legt lekkerdere eieren. Ze hechten veel waarde aan de ambachtelijkheid van de producten uit de streek. De eieren zijn een Erkend Streekproduct!
Adres: Spoordonkseweg 145, Oirschot
Openingstijden automaat: 07:00 – 22:30


Duis Scharrelfarm in Bladel

De scharreleitjes van Duis, die door de dames worden gelegd, gaan naar de supermarkt. De overheerlijke eieren worden ook verkocht in de eierautomaat. Elke dag worden de automaten voorzien van verse eitjes. Dat is pas genieten.
Adres: Klein Terkooyen 4, Bladel
Openingstijden automaat: Dagelijks van 07:30 – 21:30


Gerrits eieren in Rijkevoort

Bij Gerrits eieren ben je aan het juiste adres voor kakelverse eieren. In de grote boerderijautomaat is een ruim ei-assortiment te vinden, maar je kan er ook terecht voor aardappelen, uien, champignons, honing, appels, peren, vlees en seizoensproducten. Op dit moment is het witte goud ook verkrijgbaar!
Adres:Papenvoortsedijk 4A, Rijkevoort
Openingstijden automaat: Dagelijks van 08:00 – 21:00


Eggdrive van Het Groene Woud-ei in de Groene Corridor

Deze scharrelkippen wonen in een Kip-caravan waardoor ze elke twee à vier weken naar een andere locatie verplaatsen aan de Groene Corridor (Oirschotse Heide). Deze vakantiekippen zijn dus échte scharrelkippen: de ene keer scharrelen ze op een akker en op het andere moment op een boomgaard. De eggdrive, de automaat waar de eieren te koop zijn, staat bij de kippen. Zo kun je altijd verse eieren van de kippen kopen.
Adres: De groene Corridor (weg tussen Oirschot en Eindhoven)


Eierautomaat Familie Martens in Ommel
Lekker een stukje fietsen in het buitengebied? In de omgeving van Ommel kun je een mooie ronde maken. Maak onderweg dan een stop bij boerenfamilie Martens. Bij de eierautomaat ben je elke dag van de week welkom om verse eieren te kopen.
Adres: Busserdijk7
Openingstijden automaat: Dagelijks van 08:00 – 21:30


Thijs Eieren in Someren
Bij Jan en Jeannette ben je aan het juiste adres voor verse scharreleitjes. Op de oprit staat een leuk eierhuisje waar je zeven dagen per week terecht kunt om je eigen eieren uit te zoeken.
Adres: Peelweg 18, Someren


Voedselbos Kattenbergsebroek in Oirschot
Kippen zijn van nature bosdieren. Overdag scharrelen de kippen erop los in het voedselbos, maar ’s nachts zoeken ze de bescherming op van de Kip-caravan. Zo krijgen de vossen de kippen niet te pakken en leggen ze in alle rust een ei.
Adres: Bekersberg 6, Oirschot
Openingstijden: Dagelijks van 09:00 – 18:00 (mits de slagboom geopend is)


HeRo Ei in Asten
De vrije uitloop kippen van Hero Ei scharrelen lekker rond in de wei, de stal of buiten onder de bomen. De meeste eieren worden door grote bedrijven gekocht, maar ook jij bent dagelijks van harte welkom om dagverse eitjes te kopen.
Adres: Venbergweg 17, Asten
Openingstijden: Dagelijks van 09:00 – 17:00


Bennenbroek-Knoops koeien & kippen in Heusden
Aan de rand van de Groote Peel ligt het boerenbedrijf van de familie Bennenbroek-Knoops. De dames krijgen de ruimte om buiten in de wei rond te scharrelen en in de stal zijn de legnesten waar ze hun ei leggen. Elke zaterdag kan je bij de familie langs om verse eieren te kopen.
Adres: Vaalbaan 1, Heusden
Openingstijden: Zaterdag van 09:00 – 12:00


De Kakelhoeve in Oirschot
De Kakelhoeve is een modern pluimveebedrijf waar maatschappelijk verantwoord ondernemen de gewoonste zaak van de wereld is. Voor kakelverse eitjes ben je bij de Kakelhoeve aan het juiste adres.
Adres: Nieuwedijk 25
Openingstijden automaat: Dagelijks van 07:30 – 21:00

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor op tafel
Geroosterde aubergines

De 5 seizoensgroenten van juli

Lees verder
Voor de familie
Cfoto Kavelaars kersen

10 x Kersen rechtstreeks van de teler

Lees verder
Voor de familie
Zoet in de zomer: Clafoutis met kersen

Zoet in de zomer: Clafoutis met kersen

Lees verder