Voor de familie

Lammetjesdagen 2023

Wat zijn ze schattig, wat zijn ze aaibaar en wat zien ze er toch lief uit: lammetjes! In de lente worden er weer lammetjes geboren en kan jij je hart ophalen tijdens de lammetjesdagen. Je bent van harte welkom op kraambezoek in de stal. We hebben een overzicht gemaakt van de leukste lammetjesdagen bij jou in de buurt. Ga je mee? Hebben we een lammetjesactiviteit gemist? Laat het ons dan weten via de redactie van Dichterbij de Boerderij.

In maart: Geitenkijkdagen bij Boerderij ‘t Geitenboerke | Veldhoven
Kom gezellig naar Veldhoven voor de ‘Geitenkijkdagen’ bij boerderij ‘t Geitenboerke. Ieder zaterdag en zondag in maart ben je van harte welkom om naar de geiten te kijken, lammetjes te aaien en ja mag zelfs een flesjes geven! Een leuk dagje uit, ook met slecht weer.

Bekijk alle info via de website
Adres: Toterfout 13, Veldhoven


12 & 26 maart: Lammetjesdag De Schaapskooi | Schijndel
De eerste lammetjes zijn geboren, dat vraagt om beschuit met muisjes. Op zondag 12 en 26 maart kan jij de lammetjes komen bewonderen. Samen met de vrijwilligers geef jij de lammetjes een aai over hun bol of een klein kusje. Voor de kinderen zijn er allerlei leuke activteiten: een selfie met een lammetje, laat je schminken vilt zelf een schaapje van wol. Tussen 10:00 en 16:00 uur zijn de poorten geopend.

Bekijk alle info via de website
Adres: Martemanshurk 12, Schijndel


18 & 19 maart: Lammetjesdagen Peelkudde Schaapsdrift | Ysselsteyn
Ga je mee op gezinsuitje op de boerderij in Ysselsteyn? Dit weekend krijg je de kans om alles op de schapenboerderij te ontdekken. Knuffel de lammetjes, geef een flesje melk aan de moederloze lammetjes of neem een kijkje bij het schapen drijven met de border collies. Daarnaast zijn er allerlei andere activiteiten te ontdekken.

Bekijk alle info via de website
Adres: Deurneseweg 168, Ysselsteyn


7 & 8 april: Lammetjesdagen De Groene Polderwinkel | Schoondijke (ZL)
Lammetjesdagen bij De Groene Polderwinkel zijn een feest! De beschuit met muisjes staan voor je klaar, er zijn een hoop lieve lammetjes om te aaien én je mag op de foto met de pasgeboren schaapjes! Op vrijdag- en zaterdagmiddag ben je tussen 13:00 en 16:00 uur welkom. Entree is €1,50 p.p. en kids tot 2 jaar zijn gratis.

Adres: Groenweg 1B, Schoondijke


9 april: Lammetjesdag De Schaapskooi | Sint Anthonis
Midden in de staatsbossen van Sint Anthonis geniet je op eerste paasdag van de lieve lammetjes. Na een wandeling door het bos kom je bij de trotste schapenmoeders terecht, krijg je de kans om de lammetjes te aaien en staan de boeren voor je klaar om hen het hemd van het lijf te vragen.

Bekijk alle info via de website
Adres: Heideweg, Sint Anthonis


10 april: Lammetjesdag van Stichting Rhedense Schaapskudden | Rheden (tijdelijk gesloten vanwege besmetting!)
Vier het voorjaar in Rheden met de Rhedense lammetjesdag. Naast het knuffelen van lammetjes, zijn er demonstraties schapen drijven en worden er voor de kids allerlei gezellige activiteiten georganiseerd. Om de dag compleet te maken koop je bij de winkeltjes heerlijke Veluwse streekproducten. Ben je op tweede paasdag tussen 10:30 en 16:00 uur van de partij?

Bekijk alle info via de website
Adres: Heuvenseweg 11a, Rheden

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor op tafel
venkel seizoensgroente groente vers

Top 5 seizoensgroenten van juni

Lees verder
Voor de familie

Boeren en tuinders pakken uit in de zomer 2024

Lees verder
Voor de familie
Zorgboeren Open Dag 1 juni 2024

Kom langs op de Open Dag van Zorgboerderijen!

Lees verder