Voor de familie

Lekker bewegen in het buitengebied: 3 x wandelen vanaf de boer

Een licht briesje door je haren, frisse lucht en veel te zien: een lekkere wandeling in het buitengebied is heerlijk! Er zijn zo veel mooie plekken om te ontdekken in Nederland. En er zijn steeds meer leuke routes en activiteiten die starten bij de boer: kun je meteen iets lekkers meenemen uit de landwinkel. Wij hebben hier onze leukste tips!

Wandelen bij Landhoeve Buitenman
Landgoed ‘De Utrecht’ is een wonderschoon natuurgebied waar de wandelpaden van herberg naar herberg gaan. Landhoeve Buitenman is een perfecte plek om je wandelroute te starten. Haal gratis je wandelkaart op en plof na je wandeling bij de herberg neer voor een heerlijke, verse punt appelgebak.

 Hogeweg 1
5094 EJ, Lage Mierde
www.debuitenman.nl/wandelen/


Blotevoetenpad bij Landwinkel Valenkamp
Met je blote voeten een stuk gaan wandelen? Jazeker, dat is een hele belevenis en een echte massage voor je voeten. Het is heerlijk ontspannen, gezond en een verrassende nieuwe natuurbeleving. Je loopt over zachte, harde, koude, warme, natte en droge ondergronden. Na de wandeling kan je welverdiend met de voetjes omhoog. Een lekker wijntje of een van de andere streekproducten uit de landwinkel maakt je uitje helemaal compleet.

Kruisstraat 58
5249 PA Rosmalen
Kosten: Kinderen vanaf 2 jaar €3,95. Volwassenen €5,50 inclusief een sapje. www.landwinkelvalenkamp.nl/blote-voeten-pad


Dauwtrappen bij de Christoffelhoeve
Heel vroeg uit de veren om voor dag en dauw een wandeling te maken in de natuur? Dat kan met de georganiseerde wandeling bij de Christoffelhoeve. In stilte de natuur zien ontwaken, is een hele andere wandeling dan je normale route midden op de dag. De traditie is om deze wandeling zelfs op blote voeten te doen, om nog dichter bij de natuur te staan. Met schoenen aan is ook een heerlijk gevoel.

Zeelandsedijk 35
5424 TL Elsendorp
www.christoffelhoeve.com

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor op tafel
Geroosterde aubergines

De 5 seizoensgroenten van juli

Lees verder
Voor de familie
Cfoto Kavelaars kersen

10 x Kersen rechtstreeks van de teler

Lees verder
Voor de familie
Zoet in de zomer: Clafoutis met kersen

Zoet in de zomer: Clafoutis met kersen

Lees verder