Boer en maatschappij

Lekker en gezond ontbijten tijdens het Nationaal Schoolontbijt

Van 7 t/m 11 november staat in heel Nederland het Nationaal Schoolontbijt op het programma. Tijdens deze 20e editie schuiven kinderen aan tafel voor een gezond ontbijt en een leuke les voor de beste start van de dag.

Het belang van ontbijten

Een goed ontbijt is ontzettend belangrijk! Het geeft je energie, levert voedingstoffen en het houdt je gezond. Daarnaast draag het bij een goede stoelgang en is het vooral lekker en gezellig. Tijdens de ontbijtweek gaan kinderen met hun meesters en juffen samen gezond ontbijt onder de aandacht brengen.

Ontbijtpakket

Het Nationaal Schoolontbijt heeft samen met haar productpartners een gezond en gevarieerd ontbijtpakket samengesteld met bijbehorend lesmateriaal. Hiermee wil het Nationaal Schoolontbijt laten zien hoe belangrijk een gezonde start van de dag is.

Aanmelden

In verband met een toestroom van scholen is de inschrijving voor 2022 inmiddels gesloten. Vanaf halverwege november 2022 is het weer mogelijk om je in te schrijven voor de editie 2023. Meer informatie daarover vind je op de website van het Schoolontbijt.

verras me met nog meer

Inspiratie

Ontmoet de boer(in)

Maak kennis met geitenboer Christ Schippers (eigenaar van ’t Geitenboerke in Oerle)

Lees verder
Voor op tafel

Koop eieren bij de boer: 10x kakelverse eieren in de buurt

Lees verder
Boer en maatschappij

Voedselzekerheid: gezond en genoeg voedsel van dichtbij

Lees verder