Voor op tafel

Maaltijdsalade met twee zomerse toppers; kropsla en verse vijgen!

Voorlopig kunnen we nog heel even genieten van de laatste zonnestralen op zomerse dagen. Voor de écht warme dagen brengt Dichterbij de Boerderij twee van dé toppers uit augustus op je bord: vijgen en kropsla. Deze verwerken we in een heerlijke frisse maaltijdsalade. Eet smakelijk!

Ingrediënten (voor 2 personen)

Voor de salade

  • 4 verse vijgen
  • 1 krop sla
  • Een pakje zachte geitenkaas
  • Een paar plakjes rauwe ham
  • Een bakje cherrytomaten
  • Een handje walnoten
  • Een bakje granaatappelpitjes

Voor de dressing

  • Olijfolie
  • Citroensap
  • Honing
  • Balsamico dressing
  • Zout en peper

Bereiden

  1. Was de kropsla en snij deze in stukken.
  2. Pak twee diepere borden of kommen en vul deze met een flinke bodem kropsla.
  3. Snij vervolgens de cherrytomaatjes door midden en de vijgen in vieren of zessen.
  4. Beleg de sla met de vijgen, de cherry tomaatjes, de geitenkaas en de rauwe ham
  5. Maak de dressing door de olijfolie, citroensap, honing, balsamico, zout en peper met elkaar te mengen.
  6. Top af met de walnoten, granaatappelpitjes en de dressing.

Koop je kropsla, vijgen, cherry tomaatjes en geitenkaas bij een boer in de buurt. Op ons ‘In de buurt-kaartje’ vind je in één oogopslag welke boerenbedrijven erbij jou in de buurt zijn om ingrediënten in te slaan.

 

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor de familie

23 x kerstbomen bij de boer

Lees verder
Voor op tafel

WINACTIE: BrabanDISH Feestelijke Foodbox

Lees verder
Voor de familie

Boeren en tuinders pakken uit wintereditie 2024

Lees verder