Voor op tafel

Recept voor de paasbrunch: makkelijke eggs benedict met asperges

Pasen is het moment om flink uit te pakken met een brunch of lunch. Met eggs benedict gooi je gegarandeerd hoge ogen. Laat je dit gerecht altijd achterwege omdat het moeilijk te maken is? Wij hebben een paar tips en tricks voor een simpele én heerlijke variant. Het kan niet fout gaan, let maar op!

Ingrediënten (4 personen)

 • 200 gram groene asperges
 • 2 brioche broodjes of wit bolletje
 • 4 middelgrote eieren
 • 2 el gezouten roomboter
 • 4 el mayonaise
 • 1 tl dijonmosterd
 • 4 tl citroensap
 • 4 plakjes ham
 • Scheutje olijfolie
 • 4 boterhamzakjes

Bereiden

 1. Meng de mayonaise, mosterd en het citroensap in een kommetje en laat het op kamertemperatuur komen.
 2. Om de eieren op een makkelijke manier te pocheren, koken we de eitjes op een laag vuurtje in een boterhamzakje. Doe een klein scheutje olijfolie in de boterhamzakjes – zo komt het ei straks makkelijk los uit het zakje – en breek een ei boven elk zakje. Laat het ei naar een hoek van het zakje glijden en leg een knop vlak boven het ei.
 3. Snijd de brioche broodjes of bolletjes doormidden en rooster ze even kort in de oven of grillpan voor een krokante bite.
 4. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en kook ze in een pan met water in 2 à 3 minuten gaar voor beetgare asperges. Kook ondertussen de eieren in de boterhamzakjes in 4 minuten gaar. Het ei is dan nog heerlijk zacht. Kook de eieren een paar minuutjes langer als je liever een hard gepocheerd ei wil. Laat de eieren niet in het water liggen zodra de tijd verstreken is, anders gaart het ei door.
 5. Verwarm in een pannetje met een dikke bodem de boter. Zodra de boter gesmolten is roer je langzaam de mayo-mosterd-citroen-saus door de boter. Zet het vuur niet te hoog anders kan de saus gaan schiften.
 6. Leg een plakje ham op de briochebroodjes of wit bolletje. Knip het boterhamzakje open met een schaar en laat het ei op het broodje glijden. Serveer de asperges naast het broodje en top het geheel af met de heerlijke hollandaisesaus. Een snuf peper en zout maakt het plaatje compleet. Maak er samen een mooie paasbrunch of paaslunch van!

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor de familie
Zorgboeren Open Dag 1 juni 2024

Kom langs op de Open Dag van Zorgboerderijen!

Lees verder
Voor de familie
Campina Open Boerderijdagen

8 x Campina Open Boerderijdag bij jou in de buurt

Lees verder
Ontmoet de boer(in)

De Letter Asperges & Zo: Beleving van A tot Z

Lees verder