Boer en maatschappij

Nederland maakt zich weer klaar voor een nieuw groeiseizoen

De bollen breken door de bodem, de sneeuwklokjes en krokussen komen in bloei, en die onmiskenbare geur hangt in de lucht. Het voorjaar komt eraan, het is weer tijd om plannen te maken voor de tuin. Ook boeren en tuinders maken hun bodem klaar! 

De handen kunnen weer uit de mouwen, heerlijk naar buiten om te genieten van de zon en frisse lucht. In jouw tuin is het zaak om mineralen en voedingsstoffen in de grond te brengen om optimaal te genieten van planten, vruchten en bloemen. Zwaar, maar dankbaar werk. Dit geldt natuurlijk ook voor boeren en tuinders. De komende weken brengen de 53.000 Nederlandse boeren weer mest op hun land. Op deze manier houden ze de bodem vruchtbaar, realiseren ze een rijke oogst en produceren ze heerlijk voedsel van Nederlandse bodem.

15.000 boeren steken de handen uit de mouwen

In Zeeland, Noord-Brabant en een deel van Zuid-Gelderland brengen de komende tijd circa 15.000 boeren mest en mineralen op hun land. Anders dan in jouw groentetuin waar je waarschijnlijk met blote handen en schep moet spitten, gebruiken zij groter materieel om het land te bewerken. Daar staat dan weer tegenover dat boeren en tuinders in het ZLTO-gebied ruim 450.000 hectare land moeten bewerken. Dus als je binnenkort iets ruikt, dan weet je: het voorjaar komt er aan!

Tip voor moestuinen

Ga eens bij een boer langs voor rijpe mest, beter en goedkoper dan mest van de boer om de hoek bestaat niet. Zie het overzichtskaartje van Dichterbij de Boerderij.

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor op tafel
venkel seizoensgroente groente vers

Top 5 seizoensgroenten van juni

Lees verder
Voor de familie

Boeren en tuinders pakken uit in de zomer 2024

Lees verder
Voor de familie
Zorgboeren Open Dag 1 juni 2024

Kom langs op de Open Dag van Zorgboerderijen!

Lees verder