Voor de familie
Zorgboeren Open Dag 1 juni 2024

Kom langs op de Open Dag van Zorgboerderijen!

Kom op 31 mei of 1 juni naar de Open Dag van de Zorgboerderijen in onze regio! 8 zorgboerderijen zetten hun deuren open voor jong en oud! Zorgboerderijen zijn niet alleen gewone boerderijen, maar bieden ook dagbesteding en begeleiding aan mensen met een zorgbehoefte. Tijdens de open dag kun je zien hoe het eraan toegaat op de boerderij. Veel zorgboerderijen hebben dieren en een stuk land waar ze voedsel verbouwen of planten laten groeien.  Deze dag is ideaal voor jonge gezinnen en plattelandsliefhebbers die een kijkje willen nemen in het bijzondere en mooie werk van zorgboerderijen! 

Zorgboerderij Levensvreugde in Den Hout

Zorgboerderij ‘Levensvreugde’ biedt dagbesteding aan ouderen met een vorm van dementie of een andere ouderdoms gerelateerde beperking.  De dagbesteding vind plaats op een bestaand melkveebedrijf met 75 melkkoeien. Behalve de koeien zijn er kalfjes, geiten, konijnen, kippen, eendjes, katten een ezel en een hond op het bedrijf. Naast de dieren is er een moestuin, kruidentuin, boomgaard, tunnelkas en siertuin op de boerderij aanwezig.

Datum en tijd: vrijdag 31 mei van 14.00 – 16.00 uur
Locatie: Stelvenseweg 4, Den Hout


Zorgboerderij De Stelle in Ouwekerk

Zorgboerderij De Stelle was in eerste instantie opgericht vanwege grote vraag naar logeeropvang, maar sinds januari 2019 heeft De Stelle besloten de zorgproducten te reduceren naar dagbesteding en begeleid wonen. Op het gebied van begeleid wonen hebben ze een aantal zorgwoningen op het terrein, maar bieden ook ambulante begeleiding op Schouwen-Duiveland.

Hiernaast begeleidt De Stelle deelnemers die in 2- jarige trajecten zitten waarin (voornamelijk jongeren) de mogelijkheid krijgen een startkwalificatie te behalen met hierbij ondersteuning die nodig is verschillende leefgebieden.

Datum en tijd: zaterdag 1 juni van 10.00 – 17.00 uur
Locatie: Stelweg 3, Ouwerkerk


Zorgboerderij Stal de Groof in Eindhoven

Stal de Groof is gelegen in het beschermd dorpsgezicht Riel, tussen Eindhoven en Geldrop. De boerderij is een familiebedrijf en wordt gerund door Vera, Wim en Joke de Groof en Sanne Verhoeven. Het hele jaar door zijn er volop binnen en buitenactiviteiten, werk in de bloemen- en moestuin, stallen uitmesten en vegen, het verzorgen van de vele dieren, het onderhoud van de weilanden en het doen van allerlei klusjes.

Datum en tijd: zaterdag 1 juni van 12.00 – 16.00 uur
Locatie: Riel 8-A, Eindhoven


Zorgboerderij Ons Erf in Udenhout

Op deze boerderij runnen wij, Wim en Conny van Gorp samen met onze 4 kinderen een gesloten varkensboerderij en een aantal hectare boomteelt.In de zomer van 2007 zijn we gestart met ouderenzorg. Deze dagbesteding is voor vitale senioren met een vorm van dementie die verzorging en begeleiding nodig hebben en die graag buiten bezig zijn en genieten van het leven op de boerderij. Voor alle gasten geldt: ‘Niets moet, alles mag!”

Datum en tijd: zaterdag 1 juni van 10.00 – 15.00 uur
Locatie: Kuil 31, Udenhout


Zorgtuinderij de Es in Haaren

Zorgtuinderij de Es is een parkachtig aangelegde Tuinderij aan de rand van het dorpje Haaren. Ze telen daar vele soorten biologische groenten, fruit en bloemen. Wij begeleiden ouderen en mensen met psychosociale problematiek en verzorgen een traject arbeidsreintegratie. De activiteiten zijn zeer gevarieerd. Er is keuze uit planten, wieden, oogsten en lichamelijk zwaardere arbeid zoals houthakken en mest kruien. Een paar mensen helpen met het maken van de (warme) lunch. Er zijn ook altijd klussen in het onderhoud en is ook ruimte voor creativiteit!

Datum en tijd: zaterdag 1 juni van 12:00 – 16:00 uur
Locatie: Eind 19c, Haaren


Zorgboerderij De Tienmorgen in Beers

De Tienmorgen heeft, naast een rundveebedrijf en camping, ook een zorgboerderij. Zij begeleiden samen met hun kinderen mensen met een verstandelijke beperking op ons bedrijf. Kleinschaligheid en zorg op maat staat voorop. De Tienmorgen is gelegen in een natuurrijke en rustieke omgeving in Beers (Noord-Brabant) met het natuurgebied de Tongelaar als voortuin.

Datum en tijd: zaterdag 1 juni van 10.30 – 14.30 uur
Locatie: Broekkant 11, Beers


Zorgboerderij De Horst in Mill

Zorgboerderij de Horst in Mill biedt dagbesteding voor ouderen met dementie, niet-aangeboren hersenletsel, lichte psychische problemen en lichamelijke beperkingen. We werken binnen Zorgboerderij de Horst met 2 groepen. Een groep ouderen en een groep jongere cliënten. De twee groepen hebben ieder een eigen ruimte bij de Zorgboerderij. De activiteiten die zij bieden hebben betrekking op het buitenleven. De gasten kunnen meehelpen met het voeren van de dieren, tuinieren in de moestuin, bloementuin of tunnelkas, klussen, wandelen, krant lezen, kaarten of koffie drinken.

Datum en tijd: zaterdag 1 juni van 11.00 – 15.00 uur
Locatie: Krommedijk 24, Mill


Zorgboerderij De Boer Op in Dussen

In 2024 organiseert De Boer Op 7 inloopmiddagen. De eerstvolgende is woensdag 5 juni (en wijkt in dit geval af van de data van de Open Dag). De bezoekers kunnen dieren kijken, contact maken met koeien, kalfjes, ezel, pony’s, konijnen en kippen. Het boerderijterras is open voor wat te drinken en te eten. Je kan meedoen met een rondleiding, maar ook rondneuzen in een winkeltje met zelfgemaakte spullen en producten.

Afwijkende datum: woensdag 5 juni van 13.30 – 16.00 uur
Locatie: Diebracht 1, Dussen

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor op tafel
venkel seizoensgroente groente vers

Top 5 seizoensgroenten van juni

Lees verder
Voor de familie

Boeren en tuinders pakken uit in de zomer 2024

Lees verder
Voor de familie
Zorgboeren Open Dag 1 juni 2024

Kom langs op de Open Dag van Zorgboerderijen!

Lees verder