Voor op tafel
romige spinazie

Romige pasta met spinazie

Een nieuwe week en dat betekent een lekker recept met een seizoensgroenten. Dit keer koken we met spinazie. Dit gerecht van Lekker en Simpel is ideaal voor drukke dagen wanneer je toch iets lekkers en voedzaams wilt eten.

Ingrediënten 2 personen:

  • 150 gr pasta
  • 300 gr verse spinazie
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • halve courgette
  • 100 ml kookroom
  • roomkaas met kruiden
  • snufje zout en peper
  • 3 plakken ontbijtspek
Bereiding:
  1. Zet een pan water op en kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak.
  2. Snijd de ui, courgette, tomaten en ontbijtspek in stukjes.
  3. Giet een klein scheutje olie in een pan en bak de ui met de courgette en de ontbijtspek aan.
  4. Voeg na circa 5 minuten de spinazie toe en bak dit een paar minuten mee.
  5. Voeg vervolgens de roomkaas, cherrytomaatjes en kookroom toe en laat de roomkaas smelten. B
  6. reng het geheel op smaak met zout en peper.
  7. Meng de pasta door de saus en smullen maar.
Het is een perfecte keuze voor een snelle en voedzame maaltijd die je binnen no-time op tafel hebt staan. Kies voor lokale producten uit verschillende boerderijwinkels: Boerenbedrijven – Dichterbij de Boerderij

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor de familie
Zorgboeren Open Dag 1 juni 2024

Kom langs op een van de Open Dagen van Zorgboerderijen!

Lees verder
Voor op tafel
Tuinbonen - doperwtensoep

Frisse tuinbonen-doperwtensoep

Lees verder
Voor op tafel
romige spinazie

Romige pasta met spinazie

Lees verder