Een nieuwe week en dat betekent een lekker recept met een seizoensgroenten. Dit keer koken we met spinazie. Dit gerecht van Lekker en Simpel is ideaal voor drukke dagen wanneer je toch iets lekkers en voedzaams wilt eten.
Ingrediënten 2 personen:
150 gr pasta
300 gr verse spinazie
1 rode ui
2 tomaten
halve courgette
100 ml kookroom
roomkaas met kruiden
snufje zout en peper
3 plakken ontbijtspek
Bereiding:
Zet een pan water op en kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak.
Snijd de ui, courgette, tomaten en ontbijtspek in stukjes.
Giet een klein scheutje olie in een pan en bak de ui met de courgette en de ontbijtspek aan.
Voeg na circa 5 minuten de spinazie toe en bak dit een paar minuten mee.
Voeg vervolgens de roomkaas, cherrytomaatjes en kookroom toe en laat de roomkaas smelten. B
reng het geheel op smaak met zout en peper.
Meng de pasta door de saus en smullen maar.
Het is een perfecte keuze voor een snelle en voedzame maaltijd die je binnen no-time op tafel hebt staan. Kies voor lokale producten uit verschillende boerderijwinkels: Boerenbedrijven – Dichterbij de Boerderij