Voor op tafel
rabarber crumble

Crumble met rabarber

Vandaag delen we een verrassende variant op de standaard apple crumble van Leuke recepten. We koken met het seizoen en kiezen voor rabarber! Een heerlijk dessert om je maaltijd mee af te sluiten!

Ingrediënten 4 personen:
  • 150 gr suiker
  • 150 gr bloem
  • 90 gr boter
  • Snuf zout
  • 500 gr rabarber
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepel sinaasappelsap
  • snuf kaneel
  • ovenschaal
Bereiding:
  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Was de rabarber en snijd in stukjes.
  3. Doe in een pan samen met de helft van de suiker, sinaasappelsap, kaneel en vanillesuiker.
  4. Verwarm ca. 5 minuten zodat de rabarber langzaam iets uit elkaar valt. Er mogen nog best wat grove stukjes in zitten.
  5. Doe de bloem, zout en de rest van de suiker in een kom.
  6. Voeg hier de koude boter in in stukjes.
  7. Kruimel dit met je vingers door elkaar tot een kruimelig deeg.
  8. Vet de ovenschaaltjes in met een beetje boter.
  9. Verdeel hier de rabarber over en dek af met het kruimeldeeg.
  10. Bak ongeveer 20 min in de oven.
Dit gerecht is niet alleen snel en makkelijk te bereiden, maar ook een heerlijk voor het hele gezin.

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor de familie
Zorgboeren Open Dag 1 juni 2024

Kom langs op een van de Open Dagen van Zorgboerderijen!

Lees verder
Voor op tafel
Tuinbonen - doperwtensoep

Frisse tuinbonen-doperwtensoep

Lees verder
Voor op tafel
romige spinazie

Romige pasta met spinazie

Lees verder