Voor op tafel
5 x seizoensgroenten in september

5 x groenten & fruit in september

Met de maand september trappen we de herfst officieel af. Deze maand brengt een rijke oogst van verse seizoensgroenten en seizoensfruit met zich mee. We zetten appels, knolsederij, peren en pastinaak in de spotlight. Mét recept natuurlijk, zoals je gewend bent.

Appel (goudreinet)

Dit Nederlandse paradepaardje is vanaf september weer vers te verkrijgen. Deze appel staat bekend om zijn stevige bite en ietwat zure smaak. Wanneer je deze appel kookt, behoudt hij zijn smaak en structuur. Dat zijn topkwaliteiten voor een zelfgemaakte appelmoes of appeltaart. (Bron: Veggipedia)

Recepttip: Duik de keuken in voor deze huisgemaakte appeltaart


Knoselderij

Knollen zijn echte herfstgroenten en daarom mag de knolselderij niet ontbreken in deze lijst! De milde en aardse smaak van de groente is een perfecte basis voor allerlei creatieve recepten. Knolselderij is licht verteerbaar en zit bomvol vitamine C en K.

Recepttips: Ontdek de gepofte knolselderij van Culy


Peren

“Onze” sappige Hollandse peren hebben het goed in het Nederlandse klimaat, daarom wordt het fruit nu weer in overvloed duurzaam geteeld. Omdat peren vol vezels, vitamines en antioxidanten zitten is het een ideaal tussendoortje of een gezonde snack. De peer is een echte allemansvriend want natuurlijk likt Iedereen zijn vingers af bij gestoofde peren of een heerlijk dessert met deze vrucht.

Recepttip: Maak een tarte tartin met peer


Pastinaak

Pastinaak hoort absoluut niet meer in het hoekje “vergeten groenten” Deze anijs-achtige wortel kan op allerlei manieren klaar gemaakt worden. Van chips tot stoven en van frietjes tot soep, net zoals in dit kruidig recept van “Pastinaak“. Bewaar de pastinaak niet al te lang want daar worden ze taai van. Zo’n lekkere groente krijgt thuis vast niet de kans om over de datum te gaan, toch? (Bron: Mooie Moestuin)


Paddenstoelen

Met de verandering van het seizoen zien we ze weer overal op ploppen: paddenstoelen. Zelf plukken is niet verstandig dus laten we het werk over aan de kenners en de telers. Kastanjechampignons, oesterzwammen en eekhoorntjesbrood zijn rijk aan eiwitten, vezels en vitamine B. De aardse smaken van de paddenstoelen kan je op veel verschillende manieren gebruiken, denk aan: soepen, in de risotto, door de saus.

Recepttip: Maak deze vegan shoarma met oesterzammen


Geniet van de rijke smaken van deze seizoensgroenten en experimenteer met verschillende recepten om de herfst in je keuken te brengen!

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor de familie
7 leukste adressen: slapen bij de boer

Kom naar Ontmoet de Boer dag op 12 oktober!

Lees verder
Voor op tafel

5 x groenten & fruit in oktober

Lees verder
Voor de familie
7 leukste adressen: slapen bij de boer

7 x logeren bij de boer

Lees verder