Ontmoet de boer(in)

Sorcha Tijmons (De Agrofotograaf): ‘Mijn foto’s vertellen het verhaal van de boer’

Met een passie voor fotografie en een grote liefde voor de agrosector vertelt De Agrofotograaf – Sorcha Tijmons – een uniek verhaal. Hoe ziet zij de leden van ZLTO door haar lens en wat maakt hun verhaal zo bijzonder? Ze geeft ons een kijkje in haar wereld van beeld, dieren, agrariërs en het platteland.

Sorcha: “Als jong meisje groeide ik op in de stad. Veel kinderen krijgen een hond of kat als huisdier, maar ik kreeg een pony. Daar is de liefde voor dieren en de agrosector ontstaan. Niet veel later verhuisden we naar het dorp: een plek waar ik verliefd werd op de ruimte van het platteland. Ik volgde de opleiding voor dierenartsassistent, maar al die kleine dieren bleken het voor mij niet te zijn. Ik wilde met grote beesten aan de slag. Vandaag de dag zit ik helemaal op mijn plek: mijn vriend heeft een melkveehouderij en ik help hem regelmatig. Het leven op het platteland geeft een gevoel van vrijheid, mede door het uitzicht op de bossen. Als creatieveling en beelddenker is fotografie voor mij de perfecte manier om een verhaal te vertellen. Ik wil graag iets betekenen voor de sector en hoop dat te doen met mijn foto’s. In mijn werk krijg ik de kans om een realistisch – en tegelijkertijd zo mooi mogelijk -beeld neer te zetten. Ik kan mijn ervaring, creativiteit en kennis helemaal kwijt in mijn foto’s.”

Passie en gastvrijheid

Sorcha: “De mensen in de agrarische sector werken met zo veel passie. Ze verzorgen hun dieren met liefde en zorgen ervoor dat er goed eten op tafel komt. Het zijn vaak familiebedrijven en het warme gevoel maakt het leven op de boerderij ontzettend bijzonder. Ik ben altijd bij iedereen welkom. Tijdens een reportage kan ik altijd aanschuiven en staat er een bordje voor mij klaar. Dat gevoel is uniek en het vertellen waard.”

Bescheidenheid

Sorcha: “Veel boeren zijn bescheiden in het vertellen van hun verhaal. Wanneer ik samen met ze over het erf of bedrijf loop, zie je de passie en twinkeling in hun ogen. Dat wil ik vastleggen en aan de buitenwereld laten zien. Met mijn foto’s stappen ze net even over het drempeltje en stellen ze zich meer open.”

Ambities

Sorcha: “In de toekomst zou het tof zijn om een covershoot te mogen doen voor een vakblad. Het is altijd mijn droom geweest om een kalfjeskalender uit te brengen en dat is afgelopen jaar gelukt. Ik heb daar in mijn vrije uren aan gewerkt en het eindresultaat is ontzettend leuk geworden.”

Zou jij ook zo’n leuke kalfjeskalender aan de muur willen hangen of zou jij door Sorcha vastgelegd willen worden? Op haar website vind je alle informatie.

Meer verhalen over boeren in jouw regio? Bekijk onze rubriek ‘ontmoet de boer(in)‘ of houd onze Social media kanalen in de gaten: Facebook en Instagram.

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor de familie
Zorgboeren Open Dag 1 juni 2024

Kom langs op de Open Dag van Zorgboerderijen!

Lees verder
Voor de familie
Campina Open Boerderijdagen

8 x Campina Open Boerderijdag bij jou in de buurt

Lees verder
Ontmoet de boer(in)

De Letter Asperges & Zo: Beleving van A tot Z

Lees verder