Voor op tafel

Start de dag met een heerlijk ontbijt: kersencrumble

Als je aan zomerfruit denkt, dan denk je aan kersen! Er zijn weer allerlei soorten kersen verkrijgbaar van Nederlandse bodem: van geel tot dieprood. Zacht of stevig vruchtvlees. Met een zoete of zure smaak. Welk soort vind jij het lekkerst? Ontbijttip voor een zomerse dag: maak deze overheerlijke kersen crumble!

Ingrediënten (4 personen)

  • 350 gram kersen
  • Snufje zout
  • 75 gram bloem + 1 el extra
  • 30 gram havermout
  • 100 gram suiker + 1 el extra
  • 60 gram boter

Bereiden

  1. Was de kersen en verwijder na het wassen de steeltjes en de pitten. Meng de kersen samen met 1 el suiker, 1 el bloem en een snufje zout in een ovenschaal.
  2. Verwarm de over voor op 180 graden en ga aan de slag voor de crumble. Meng de rest van de bloem, suiker en havermout in een kom en voeg – terwijl je het deeg aan het mengen bent – de boter in kleine klontjes toe. Totdat er een kruimelig deeg ontstaat.
  3. Verdeel jouw deeg over de kersen en bak het ongeveer 45 minuten in de oven tot er een prachtig goudkleurig korstje ontstaat.
  4. Serveer de kersen crumble met wat Griekse yoghurt of een bol vanille ijs!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 350 gram kersen
  • Snufje zout
  • 75 gram bloem + 1 el extra
  • 30 gram havermout
  • 100 gram suiker + 1 el extra
  • 60 gram boter

Bereiden

  1. Was de kersen en verwijder na het wassen de steeltjes en de pitten. Meng de kersen samen met 1 el suiker, 1 el bloem en een snufje zout in een ovenschaal.
  2. Verwarm de over voor op 180 graden en ga aan de slag voor de crumble. Meng de rest van de bloem, suiker en havermout in een kom en voeg – terwijl je het deeg aan het mengen bent – de boter in kleine klontjes toe. Totdat er een kruimelig deeg ontstaat.
  3. Verdeel jouw deeg over de kersen en bak het ongeveer 45 minuten in de oven tot er een prachtig goudkleurig korstje ontstaat.
  4. Serveer de kersen crumble met wat Griekse yoghurt of een bol vanille ijs!

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor op tafel
bieten biet rode biet gezonde groente

5 seizoensgroenten van april: lente op je bord!

Lees verder
Voor op tafel

10x verse asperges uit Midden- en Oost-Brabant

Lees verder
Ontmoet de boer(in)

Zorgkwekerij ’t Lieseind: stekken, potten en planten op eigen tempo

Lees verder