Ontmoet de boer(in)

Steun jouw lokale boer of teler: haal verse producten!

Boeren en telers worden door de coronacrisis zwaar getroffen. Belangrijke afzetmarkten, zoals horeca, vallen weg en grenzen zijn gesloten: tulpen, aardappels, asperges, aardbeien en andere producten zijn er in overvloed. Op creatieve wijze vinden deze ondernemers toch de weg naar de consument: via drive thru’s, drive-ins en automaten kunnen smulpapen hun producten direct bij de boer scoren – veilig, contactloos en snel! De leukste automaten & drive-thru’s bij de boer of teler hebben we voor je verzameld!

Duis Scharrelfarm
De scharreleitjes van Duis, die door de dames worden gelegd, gaan naar de supermarkt. De overheerlijke eieren worden ook verkocht in de eierautomaat. Elke dag worden automaten voorzien van verse eitjes. Dat is pas genieten.
Adres: Klein Terkooyen 4, Bladel
Openingstijden automaat: Dagelijks van 07:30 – 21:30


Het paddenstoelenhuis
De beste portebella’s, kastanjechampignons en andere speciale eetbare paddenstoelen worden bij Het paddenstoelenhuis gekweekt. Verse paddenstoelen, nét geplukt, smaken het allerlekkerst. Deze worden met trots verkocht in de verse paddenstoelenautomaat.
Adres: Achterschaijkstraat 16a, Berghem
Openingstijden automaat: Dagelijks van 08:00 – 22:00
 


Gerrits eieren
Bij Gerrits eieren ben je aan het juiste adres voor kakelverse eieren. In de grote boerderijautomaat is een ruim ei-assortiment te vinden, maar je kan er ook terecht voor aardappelen, uien, champignons, honing, appels, peren, vlees en seizoensproducten. Op dit moment is het witte goud ook verkrijgbaar!
Adres: Papenvoortsedijk 4A, Rijkevoort
Openingstijden automaat: Dagelijks van 08:00 – 21:00


Natuurlijk Tomaat
Biologisch geteelde tomaten in alle soorten en maten, dan ben je bij Natuurlijk Tomaat aan het juiste adres. Naast de kwekerij en de biologische winkel is er ook een groente-automaat. Hier vind je verse tomaten, paprika’s, komkommer, aubergine, pepers en de huisgemaakte tomatensaus van eigenaresse Henriette.
Adres: Kleindongenseweg 81, Dongen
Openingstijden automaat: Dagelijks van 09:00 – 18:00


Eggdrive van Het Groene Woud-ei
Deze scharrelkippen wonen in een Kip-caravan waardoor ze elke twee à vier weken naar een andere locatie verplaatsen aan de Groene Corridor (Oirschotse Heide). Deze vakantiekippen zijn dus échte scharrelkippen: de ene keer scharrelen ze op een akker en het andere moment op een boomgaard. De eggdrive, de automaat waar de eieren te koop zijn, staat altijd bij de kippen. Zo kun je altijd verse eieren van de kippen kopen.
Adres: De groene Corridor (weg tussen Oirschot en Eindhoven)


Aardbeien drive-in J&B

Zoete en rijpe aardbeien van Hollandse bodem zijn overheerlijk. Ga je voor een bakje verse zomerkoninkjes, een aardbeien-smoothie, kwark met granola en aardbeien, aardbeienijs of een heerlijk gebakje? De keuze is reuze!
Adres: Looweg 8A, Uden
Openingstijden drive-in (vanaf 26 maart): Dagelijks van 08:30 – 19:30


Asperge drive-thru Brabantse Wal

Deze asperges hebben een unieke smaak, dit komt door de zilte zeewind en het zuivere grondwater. Bij de drive-thru zijn er heerlijke witte asperges (ook geschild) en groene asperges te koop. Om het hele plaatje compleet te maken verkopen ze ook beenham, zalm, verse saus en soep. En als dessert verse aardbeien.

Adres: Carpoolplaats bij Korteven (afrit 30, A58)
Openingstijden drive-thru (vanaf 9 april): Dagelijks van 10:00 – 18:00


Orchideeën drive-in Artisan
Een orchidee met veel takken en bloemen in een compact formaat, plus een extra lange bloeiperiode. En er is volop keus uit allerlei verschillende kleuren, wat wil je nog meer?
Adres: Hogeweg 12, Nieuwaal
Openingstijden drive-in (check eerst de Facebookpagina): vrijdag en zaterdag van 09:00 – 15:00

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor op tafel
Geroosterde aubergines

De 5 seizoensgroenten van juli

Lees verder
Voor de familie
Cfoto Kavelaars kersen

10 x Kersen rechtstreeks van de teler

Lees verder
Voor de familie
Zoet in de zomer: Clafoutis met kersen

Zoet in de zomer: Clafoutis met kersen

Lees verder