Ontmoet de boer(in)

Toerisme & een akkerbouwbedrijf: Melissa & Peter combineren hun passie met (camping) Innerduyn

In Nederland zijn er talloze plekken waar je bij de boer kunt kamperen. In veel gevallen zijn oude boerderijen omgebouwd tot camping: het echte boerenleven is naar de achtergrond verdwenen. In Biggekerke maken Melissa en Peter met Innerduyn hun droom waar: een eigen camping en volwaardig akkerbouwbedrijf.

Welke gezichten horen bij Camping Innerduyn?

Melissa: “Peter en ik hebben allebei een agrarisch hart. Het boerenleven is ons met de paplepel ingegoten. Het was altijd al ons doel om een eigen onderneming te starten. Een van de familiebedrijven overnemen was geen optie: dus wat zijn dan de mogelijkheden? In de regio zijn veel akkerbouwbedrijven met camping. Toch liggen de opties om een bedrijf over te nemen niet voor het oprapen. Totdat we een telefoontje kregen: of we koffie wilden drinken met boer Piet uit onze omgeving. Piet runde samen met zijn vrouw een kleine camping met akkerbouwbedrijf. Heel snel na ons koffiemoment zijn we de samenwerking aangegaan. Langzaam zijn we er ingerold. Uiteindelijk hebben we het hele bedrijf eind 2020 overgenomen: het is een vrij unieke situatie om buiten de familie om een (boeren)bedrijf over te nemen. We boeren nu 60 hectaren grond en runnen een mini-camping met 25 plekken. We kennen alle facetten van ons bedrijf: we zijn allebei echte allrounders. Toch ligt mijn focus wat meer op de camping en die van Peter op de akkerbouw.”

Jullie combineren het agrarische met het recreatieve: hoe ziet dat eruit?

Melissa:Toen we elkaar leerden kennen, was het meteen duidelijk dat dit onze gezamenlijke droom was. We hebben beide ontzettend veel passie voor de agrarische sector. Je stopt iets in de grond en niet veel later groeit of bloeit er iets, dat is en blijft fantastisch. Als ik alleen maar in de akkerbouw zou werken, spreek ik nooit iemand. De combinatie met de camping is perfect: je hebt de sociale contacten en we laten onze gasten meegenieten van onze passie. Dat is echt wat we mee willen geven, daarom nemen we onze gasten mee op rondleidingen. Zo laten we zien en leggen we uit waarom we een traditioneel akkerbouwbedrijf runnen. Kleigrond is heel geschikt voor traditionele akkerbouw. Vooral nu we te maken hebben met tekorten, is het heel belangrijk dat er ook voedselzekerheid geboden wordt. Als alle boeren in Nederland biologisch zouden ondernemen, zouden we niet voldoende voedsel hebben voor iedereen.”

Camping Innerduyn is een adults-only camping. Waarom hebben jullie voor dit concept gekozen? 

Melissa: Op het moment dat we de camping overnamen, kwamen er al veel tweepersoonsgezinnen. In de omgeving zijn ontzettend veel campings te vinden – bijna allemaal familiecampings – met dit concept kunnen we ons onderscheiden. Natuurlijk zijn de mensen uit de omgeving van harte welkom. In ons winkeltje verkopen we onze lokale producten zoals aardappelen, kersen, aardbeien, eieren of seizoensproducten. Vanaf juli is de bloemenpluktuin geopend zodat iedereen de hele zomer zelf een prachtig boeket kan samenstellen en plukken. Voor ons is contact met onze gasten, andere ondernemers én onze omgeving heel belangrijk.”

Heb je zin in een mooie en rustige kampeerplek of ben je benieuwd naar de pluktuin en het winkeltje met lokale producten? Neem eens een kijkje op de website van camping Innerduyn.

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor op tafel
venkel seizoensgroente groente vers

Top 5 seizoensgroenten van juni

Lees verder
Voor de familie

Boeren en tuinders pakken uit in de zomer 2024

Lees verder
Voor de familie
Zorgboeren Open Dag 1 juni 2024

Kom langs op de Open Dag van Zorgboerderijen!

Lees verder