Voor op tafel

Top 5 maart recept | Spinazietaart met geitenkaas

De zachte smaak van spinazie zorgt ervoor dat deze groente een echte allemansvriend is. Daarnaast zit de bladgroente boordevol ijzer en vitamine B1: daar word je sterk van en is goed voor je hartspier. Spinazie kun je koken, wokken of rauw eten in een salade, je kunt er dus alle kanten mee op. De combinatie van spinazie en geitenkaas is heerlijk. Daarom delen we ons recept: spinazietaart met geitenkaas.

Ingrediënten – 4 personen

  • 1 kilo verse spinazie
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 6 eieren
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tl oregano
  • Peper en zout
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • Boter of olie om de springvorm mee in te vetten
  • Handje gedroogde couscous
  • Spring- of quichevorm

Bereiden

  1. Was de spinazie, verwijder de grote stelen en snijd de spinazie in kleinere repen. Bak de spinazie in delen. Houd er rekening mee dat de spinazie flink slinkt! Pel en snijd de knoflook fijn. Zodra alle spinazie is gebakken, fruit je de knoflook een paar minuutjes mee. Breng de spinazie op smaak met de oregano, peper en zout.
  2. Vet de springvorm in met de boter of olie en bekleed de vorm met het bladerdeeg. Prik wat gaatjes in de bodem en strooi een handje met couscous over de bodem. (In spinazie zit veel vocht. De couscous neemt het overtollige vocht op waardoor de bodem mooi gaar wordt en niet te nat blijft. Van de couscous proef je niets (een win-win) en kluts de eieren los.
  3. Zorg dat het meeste vocht verdampt is en voeg de geitenkaas en de geklutste eieren door het spinaziemengsel. Stort het hele mengsel in de quichevorm.
  4. Bak de spinazietaart in 35 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 180 graden. De taart is klaar als het deeg mooi goudkleurig is.

Tip: koop je ingrediënten bij een boerenwinkel bij jou in de buurt.

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor de familie

Nieuwe streekproducten fietsroute (Zeeland)

Lees verder
Boer en maatschappij

In de spotlight: de geit

Lees verder
Boer en maatschappij

Zoönose: wat is het en hoe voorkomen we het?

Lees verder