Voor op tafel
Tuinbonen - doperwtensoep

Frisse tuinbonen-doperwtensoep

Miljuska heeft een heerlijk recept gemaakt voor een frisse tuinbonen-doperwtensoep. Deze soep combineert de zachte smaak van tuinbonen met de zoetheid van doperwten. Het is een perfecte keuze voor een lichte lunch of een voorgerecht bij het diner.

Ingrediënten 4 personen:

  • 4 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 prei in ringen
  • 450 g gedopte tuinbonen
  • 2 tenen knoflook grof gehakt
  • 1 tl korianderpoeder
  • ¼ tl komijnzaad
  • 400 g doperwten
  • 1,5 l groentebouillon
  • 15 g munt alleen de blaadjes, plus extra om te garneren
  • 15 g bladpeterselie grof gehakt
  • rasp en sap van 1 biologische citroen
Bereiding:
  1. Verhit de olijfolie in een grote pan met dikke bodem.
  2. Bak de ui en prei circa 10 minuten op middelhoog vuur, tot ze zacht worden maar niet kleuren.
  3. Blancheer ondertussen de tuinbonen in 2 liter kokend water. Schep ze vervolgens met een schuimspaan in een kom met ijskoud water. Druk de tuinbonen met je handen uit hun grijzige, taaie schilletje zodat het felgroene boontje overblijft. Gooi de schilletjes weg.
  4. Voeg zodra de ui en prei zacht zijn de knoflook, het korianderpoeder en komijnzaad toe en bak ze een paar minuten al omscheppend mee.
  5. Voeg de gedopte tuinbonen en (bevroren) doperwten toe, gevolgd door de groentebouillon en breng de soep aan de kook. Zet het vuur laag zodra hij kookt en laat nog 15-20 minuten zachtjes koken.
  6. Doe de verse kruiden, citroenrasp en een kneepje citroensap (of naar smaak) erbij en breng op smaak met zout en peper. Pureer de soep met de staafmixer, maar niet te glad; wat textuur is in deze soep juist lekker.
    Verdeel de soep over4 kommen en garneer met de extra munt.
Kies voor lokale producten uit verschillende boerderijwinkels: Boerenbedrijven – Dichterbij de Boerderij

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor de familie
Zorgboeren Open Dag 1 juni 2024

Kom langs op een van de Open Dagen van Zorgboerderijen!

Lees verder
Voor op tafel
Tuinbonen - doperwtensoep

Frisse tuinbonen-doperwtensoep

Lees verder
Voor op tafel
romige spinazie

Romige pasta met spinazie

Lees verder