Voor de familie

[Vakantie tip] Halloween pompoen maken!

De herfstvakantie staat voor de deur – tijd voor ontspanning en leuke najaarsactiviteiten. De herfst is het seizoen van de pompoen en het perfecte moment om met deze groente een te gek knutselwerk te maken. Je hebt maar een paar dingen nodig voor een verbluffend resultaat. Doe je mee?

Benodigdheden:

Oranje ronde pompoen (een pompoen met een platte onderkant, die goed blijft staan)
Een stift of zwarte marker
Een scherp mesje
Lepel of ijslepel
Priem of boortje
Azijn
Water
Eventueel haarspray

Aan de slag

  1. Teken met de stift het blije, bange of grappige gezicht op de pompoen. Zo krijg je een beeld hoe het pompoengezicht eruit komt te zien.
  2. Snij met het mesje het hoedje van de pompoen. Er ontstaat nu een opening om de pompoen uit te hollen. Zorg ervoor dat de opening van het hoedje groot genoeg is om er met je hand in te kunnen.
  3. Hol de pompoen met een lepel of ijslepel helemaal uit. Als er te veel vruchtvlees in de pompoen blijft zitten, kan hij sneller gaan schimmelen. Laat die spierballen maar werken en haal zo veel mogelijk pompoenvlees uit de pompoen. De pompoenpitten gebruiken we niet. Bewaar het pompoenvlees apart in een kom. Daar kan je overheerlijke pompoensoep van maken – met dit recept van de AH gaat dat zeker lukken.
  4. De pompoen is uitgehold – tijd om de pompoen een echt smoelwerk te geven! Gebruik de priem of het boortje om een eerste gaatje te maken in je tekening. Dat is het startpunt om met het mesje de vorm van het gezicht uit te snijden.
  5. Als je tevreden bent spoel je de pompoen om met wat water en azijn. Dat zorgt ervoor dat de pompoen minder snel gaat schimmelen. Als finishing touch spuit je de pompoen aan de buitenkant in met haarspray. Daar gaat hij prachtig van glanzen én hij blijft langer houdbaar.
  6. Met een waxinelichtje in de pompoen is jouw pompoen klaar om de show te stelen!

verras me met nog meer

Inspiratie

Ontmoet de boer(in)

Maak kennis met geitenboer Christ Schippers (eigenaar van ’t Geitenboerke in Oerle)

Lees verder
Voor op tafel

Koop eieren bij de boer: 10x kakelverse eieren in de buurt

Lees verder
Boer en maatschappij

Voedselzekerheid: gezond en genoeg voedsel van dichtbij

Lees verder