Voor op tafel

Wat is jouw lievelingsgerecht met asperges?

Dichterbij de Boerderij duikt de keuken in om de lekkerste aspergegerechten op tafel te toveren. Asperges in een hartige taart, asperges met pasta, in de soep of gewoon klassiek: met beenham en krieltjes.

Asperges met beenham en krieltjes

Ingrediënten

  • 1 kg verse witte asperges
  • 1 sjalot
  • 500 g krieltjes
  • 1 pakje saus voor asperges (37 g)
  • 25 g ongezouten boter (of margarine )
  • 15 g verse peterselie
  • 75 g waterkers
  • 150 g gebraden beenham

Bereidingswijze: 

  1. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook de asperges in 12 min. beetgaar. Snipper ondertussen de sjalot. Kook ondertussen de krieltjes in water met zout in 12 min. gaar. Giet de asperges af en vang 200 ml kookvocht op.
  2. Bereid de aspergesaus met het kookvocht en de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de blaadjes van de takjes peterselie en snijd fijn. Voeg toe aan de saus en breng de saus op smaak met peper.
  3. Verdeel de asperges, waterkers en sjalot over de borden. Leg er de ham bij. Schenk de peterseliesaus erover. Serveer met de krieltjes.

Tip: Vervang de beenham door gebraden fricandeau of gerookte zalm.

Dit gerecht hebben wij gevonden op allerhande.nl (foto: Allerhande).

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor op tafel
5 x seizoensgroenten in september

5 x groenten & fruit in september

Lees verder
Boer en maatschappij

Pionier met lef: Maike Denissen

Lees verder
Voor op tafel

Maaltijdsalade met twee zomerse toppers; kropsla en verse vijgen!

Lees verder