Voor op tafel

Wat mag niet ontbreken tijdens de paasbrunch?

Het Paasweekend staat weer voor de deur! Tijd om met jouw familie en vrienden te genieten van een feestelijke en uitgebreide voorjaarsbrunch. Een eitje mag natuurlijk niet ontbreken tussen al dat lekkers: de chocoladevariant verstoppen we in de tuin én die van de kip komt op tafel. Wat is jouw favoriete eiergerecht? Dit is hét ‘brunchgerecht’ van Dichterbij de Boerderij! 

Eggs Benedict met gerookte zalm

Ingrediënten (4 personen)

  • 150 g ongezouten boter
  • 2 tl Franse mosterd
  • 5 el azijn
  • 6 middelgrote eieren
  • 4 sneetjes boule beurre brood
  • 100 g gerookte Schotse zalmfilet

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur.
  2. Splits 1/3 van de eieren en meng de eidooiers met 1/5 van de azijn en de mosterd in de keukenmachine tot een gebonden en lichtgekleurde massa.
  3. Meng tijdens het mixen de boter er druppelsgewijs door tot een saus met de dikte van mayonaise. Voeg peper en zout toe. Nu heb je hollandaisesaus.
  4. Breng in een pan een laag van 6 cm water aan de kook. Voeg de rest van de azijn toe. Breek 1 ei boven een kopje. Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat het ei in de draaikolk glijden. Pocheer 3 min. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de andere eieren.
  5. Rooster het brood en beleg het brood met gerookte zalm. Leg de eieren op de zalm en schep de saus erover. Bestrooi met peper.

Tip: Je kunt dit gerecht ook als lunchgerecht serveren met asperges en salade. 

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor op tafel
bieten biet rode biet gezonde groente

5 seizoensgroenten van april: lente op je bord!

Lees verder
Voor op tafel

10x verse asperges uit Midden- en Oost-Brabant

Lees verder
Ontmoet de boer(in)

Zorgkwekerij ’t Lieseind: stekken, potten en planten op eigen tempo

Lees verder