Activiteiten door IJsselvallei Boert en Eet Bewust | Boeren en tuinders pakken uit

Door heel Gelderland

Deze zomer organiseren IJsselvallei Boert en Eet Bewust allerlei toffe activiteiten in de regio.

Denk aan een Workshop Koe Schilderen, aardappels rapen bij de boer bij de Aardappelraapdag, lunchen bij de boer, woon een Koe-cert bij, bezoek de boer in het dorp en nog veel en veel meer.

Bekijk alle activiteiten op de website van IJsselvallei Boert en Eet Bewust.

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor op tafel
bieten biet rode biet gezonde groente

5 seizoensgroenten van april: lente op je bord!

De lente is in volle gang en dat betekent dat er weer een flink assortiment aan heerlijke, verse groenten van het seizoen te koop zijn. In april is er volop keuze, van klassiekers als asperges tot minder bekende pareltjes zoals raapstelen. Hier lees je onze top 5 seizoensgroenten van april met tips wat je ermee kan!

Voor op tafel

10x verse asperges uit Midden- en Oost-Brabant

Heerlijk, ze zijn er weer, asperges! Het witte goud koop je natuurlijk lekker lokaal, vers van de boer en bij jou in de buurt. Op deze tien adressen in Midden en Oost-Brabant kun je in ieder geval terecht:

Ontmoet de boer(in)

Zorgkwekerij ’t Lieseind: stekken, potten en planten op eigen tempo

Wat in 1994 begon als een kwekerij, is inmiddels uitgegroeid tot een combinatie van glastuinbouw met zorgtak. Michel en Ilse van den Dungen zijn eigenaar van Zorgkwekerij ’t Lieseind in Schijndel, waar zij dagelijks met hun Mee-Werkers zorgen voor de productie van allerlei soorten planten en perkgoed.