Bedank de Boer Dag 2023

Op 14 oktober bedanken we onze boeren, tuinders en vissers voor hun dagelijkse inzet. Met veel passie en liefde zorgen zij dat heel Nederland de heerlijkste producten kunnen eten.

Toch is het goed om stil te staan waar ons eten vandaan komt. Versterk de verbinding tijdens Dutch Food Week tussen boer en burger door samen het gesprek aan te gaan.

Ga ook de boer op en bedank hem door het gesprek aan te gaan, een mooie tekening te overhandigen of een heerlijk product te kopen uit te winkel.

Deel dit op de socials met: 
#Bedankdeboerdag23 of #BDBD2023
#Bedankdetuinderdag23 of #BDTD2023
#Bedankdevisserdag23 of #BDVD2023

En win de allerlekkerste prijzen!

Wat moet je doen? 

  1. Maak een mooie foto of geweldige video waarin jij jouw favoriete boer, tuinder, visser bedankt: dat kan direct richting de boer zijn of een foto of video met de boerenproducten die jij koopt bij jouw boer, tuinder, teler of visser.
  2. Deel jouw social post voor 14 oktober 23.59 uur via Instagram, TikTok, LinkedIn, Twitter of Facebook met de hashtag #BDBD2023 #BDTD2023 #BDVD2023 en maak kans op geweldige prijzen.

 

Bekijk hier alle deelnemende ondernemers.

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor op tafel
bieten biet rode biet gezonde groente

5 seizoensgroenten van april: lente op je bord!

De lente is in volle gang en dat betekent dat er weer een flink assortiment aan heerlijke, verse groenten van het seizoen te koop zijn. In april is er volop keuze, van klassiekers als asperges tot minder bekende pareltjes zoals raapstelen. Hier lees je onze top 5 seizoensgroenten van april met tips wat je ermee kan!

Voor op tafel

10x verse asperges uit Midden- en Oost-Brabant

Heerlijk, ze zijn er weer, asperges! Het witte goud koop je natuurlijk lekker lokaal, vers van de boer en bij jou in de buurt. Op deze tien adressen in Midden en Oost-Brabant kun je in ieder geval terecht:

Ontmoet de boer(in)

Zorgkwekerij ’t Lieseind: stekken, potten en planten op eigen tempo

Wat in 1994 begon als een kwekerij, is inmiddels uitgegroeid tot een combinatie van glastuinbouw met zorgtak. Michel en Ilse van den Dungen zijn eigenaar van Zorgkwekerij ’t Lieseind in Schijndel, waar zij dagelijks met hun Mee-Werkers zorgen voor de productie van allerlei soorten planten en perkgoed.