Boerderijspelen en rondleiding Kloosterboerderij

Horssen

Robert, de boer én de slager van de boerderij, vertelt je tijdens de rondleiding alles wat je wilt weten over dieren, hoe ze leven, wat ze eten, en over vlees.

Op het erf zijn er allerlei leuke activiteiten en boerderijspelen georganiseerd: zaklopen, schminken, een speurtocht, kruiwagenrace, help een handje met de dieren voeren of loop het blote voetenpad.

De activiteiten zijn gratis, maar vooraf even aanmelden via de link.

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor de familie

Nieuwe streekproducten fietsroute (Zeeland)

Even een lekker stukje fietsen, heerlijke streekproducten kopen bij de boer of ‘gewoon’ even de stad ontvluchten. Fiets deze mooie route van zo’n 65 kilometer door de Zeeuwse dorpen en fiets je eigen diner bij elkaar! Deze keer is dat gegrilde kippendijen met Zeeuwse salsa verde.

Boer en maatschappij

In de spotlight: de geit

Met zo’n 450 miljoen geiten over de hele wereld en naar schatting 450.000 in Nederland, wordt het hoog tijd dat wij je meer gaan vertellen over dit nieuwsgierige kuddedier.

Boer en maatschappij

Zoönose: wat is het en hoe voorkomen we het?

Een zoönose is een infectieziekte die van dieren op mensen kan overgaan en andersom. Denk dan aan COVID-19, de ziekte van Lyme of Q-koorts. De intensieve veehouderij wordt soms gezien als gevaar voor de uitbraak van zoönose. Hoe reëel is dat en wat doen boeren en de overheid om dit te voorkomen? In dit verhaal leggen we uit hoe dat zit.